Anca Serea: ”Am simțit că voi avea mulți copii”

Anca Serea: ”Am simțit că voi avea mulți copii”

La puțin timp după venirea pe lume și a celui de-al cincilea copil, Anca Seara, frumoasa prezentatoare de la Prima Tv, ne-a vorbit despre universul ei familial și al soțului ei, artistul și producătorul Adi Sînă.

 

Tind să cred că ești o mămică care atrage multe priviri curioase. Te flatează sau ești și stânjenită de situație?
Sunt recunoscătoare pentru tot ceea ce trăiesc și avem. Noi încă credem că trăim într-o lume frumoasă și bândă și nouă ni se întâmplă lucruri bune. Nu mă simt stânjenită și nu mă deranjează pentru că lumea e drăguță, însă tind să cred că nu ne cunoaște toată lumea și ne comportăm ca niște oameni normali, cum și suntem, doar că avem o profesie care ne face să fim mai expuși.

 

Ce ți se spune cel mai des?
Că nu crede nimeni că am cinci copii și vârsta de aproape 36 de ani. (râde)

De la mare la mic, copiii tăi și ai lui Adi sunt: David (14 ani), Sarah (8 ani), Noah (4 ani), Ava (2 ani) și Moise (3 săptămâni). Te-ai gândi vreodată că vei avea casa atât de plină?
Am simțit că voi avea mulți copii pentru că din copilărie am fost atașată de verișorii mei, de vecini, de ceilalți copii. Eram numită, să zic, bona cartierului pentru că eram cel mai săritor copil de la blocul bunicii mele. Tot timpul mergeam și îi plimbam cu căruciorul, mă jucam cu ei. Îmi petreceream mai mult timp cu cei mici decât cu copiii de vârsta mea. Iubesc în continuare foarte mult copiii, nu doar pe ai mei. Sunt adevărate miracole pentru mine. Mi-am dorit întotdeauna să fiu mămică. Este cel mai frumos lucru care mi s-a întâmplat pe pământul acesta și consider că e o binecuvântare.

Dacă n-ai fi devenit prezentator de știri, ți-ar fi plăcut să fii educatoare?
Da. Asta mi-am și dorit. După ce voi împlini 40 de ani probabil o să mă reorientez ca și meserie. Voi mai face niște cursuri și o să-mi dedic viața copilașilor de grădiniță. Acesta a fost visul meu și știu că se va împlini.

Copiii tăi au nume biblice. Simți că sunt mai protejați spiritual în acest fel?
Ei sunt protejați oricum, pentru că sunt copii. Eu așa îi văd, ca niște îngerași. Noi credem mult în Dumnezeu și avem o viață frumoasă, liniștită, suntem sănătoși, și pentru asta suntem recunoscători. Numele am vrut să fie ca niște cadouri dăruite Lui, dar să știi că am avut multiple variante și le-am ales în primele secunde după ce copiii s-au născut și i-am văzut. David știam că e David, Moise la fel. Pe Moise îl cheamă și Petru, pentru că Adi și-a dorit foarte mult.

Sunt mămici care abia fac față cu unul, doi copii. Tu cum reușești să ai inclusiv serviciu, la care ai mers până îl ultimul trimestu de sarcină?
Nu spun că e ușor, însă eu am o vorbă pe care o spun mămicilor, că e întotdeauna mai greu cu un copil, decât cu doi. Atenția e distribuită altfel, deja ești mai obișnuită și ai alte deprinderi. Nu vă imaginați că am cinci bone, cum s-a scris prin presă. Mama, care a fost învățătoare și profesoară o perioadă, este ajutorul meu principal, fratele meu, Răzvan, ne mai ajută uneori cu transportul când îl solicităm, Adi se implică și el în activitățile copiilor. La noi în casă cuvântul de bază e clar organizare. Iar eu sunt în general un om foarte relaxat și cred că asta e foarte important. Pentru că dacă tu ca părinte ești un om relaxat și copiii tăi vor fi la fel. Și în copilărie și ca adult e foarte important ce bagaj le transmitem, ca educație și genetic.

Ce te ajută să te menții într-o formă atât de frumoasă?
Sunt disciplinată. Nu mănânc multă carne, am trei mese pe zi, nu mănânc pâine în exces sau dulciuri. De cel puțin două ori pe săptămână fac sport (pilates) și merg, de când aveam 20 de ani, la masaj de întreținere și de relaxare, de trei ori pe săptămână. În timpul sarcinii am făcut un masaj special pentru graviduțe. Consider că important este să ai grijă de tine, iar dacă ești un om sănătos asta se vede și în exterior. Și dacă mergi în parc la mișcare și mănânci peste zi gustări cu măr și morcovi, poate fi o alternativă.

Ce înseamnă fericirea pentru tine?
Fericiriea este ceea ce trăiesc în fiecare zi, cu lucruri bune și mai puțin bune. Chiar sunt un om fericit.

Cum v-ați cunoscut tu și Adi, soțul tău?
Îi luasem un interviu când lucram la o televiziune muzicală. Și atât. Pe vremea aceea eram însărcinată cu Sara și m-a impresionat că mi-a zis de atunci 'Doamne, ce fată frumoasă! Și ai aproape doi copii. Asta mi-aș dori și pentru viitorul meu în viața mea'. Spunea că și lui îi plac mult copiii. La vreo șase ani după aceea ne-am reîntâlnit într-un bar de karaoke și au început să se lege diverse lucruri. I-au trebuit vreo două luni să mă curteze, dar a făcut o curte frumoasă.

Și la propriu și la figurat.
Da, chiar! (râde) Mie îmi place să cred că suntem potriviți, deși nu suntem cuplul perfect. Ne mai și certăm, pentru că Adi e încăpățânat, iar el îmi spune că sunt împrăștiată uneori. Dar am învățat să ne respectăm, să ne ascultăm, să ne susținem foarte mult și am realizat multe împreună.

Ce îți dorești pentru această vară?
Îmi doresc zile fără ploaie și vor urma și niște vacanțe, pe care Adi le-a organizat. Vom pleca și cu copiii. Adi a închiriat o vilă la mare, pe litoralul românesc și vom sta două săptămâni de la sfârșitul lunii iunie.

Când vei reveni pe micile ecrane?
Cât mai repede, însă după cele 42 de zile care sunt obligatorii de stat acasă. Moise este foarte cuminte, zâmbitor și liniștit, nu are colici. Să vedem, nu am făcut deocamdată un plan de bătaie. Fie pe la mijlocul lunii iulie, fie voi mai sta puțin cu copiii și revin la sfârșitul lunii august.

ÎNTREBARE ÎNCUIETOARE

Sunteți în formula completă a familiei, de șapte, sau sunteți deschiși și la alte surprize?
Eu spun că suntem deschiși. Atâta timp cât suntem sănătoși și ne iubim un bebeluș e binevenit în familie. Bineînțeles dacă și copiii, frații mai mari, sunt de acord.

Credit foto: arhiva personală (Facebook)

Anca Sera, Adi Sînă și familia înainte de venirea pe lume a micuțului Moise.

Nu pot trăi fără…

Familie – 'Copiii și familia sunt universul meu. Reprezintă motorașul meu în viață și nu-mi văd existența fără ei'.
Dragoste – 'Fără dragostea dată de Adrian, fără atenția lui, cuvintele frumoase și îmbrățișările sale.'
Credință – 'Dumnezeu a fost alături de mine în toate momentele de cumpănă din viața mea. Și eu și Adi suntem binecuvântați că ne-am întâlnit și că avem o familie frumoasă. Iar acestea sunt semne clare date de Sus.'

Credit foto: Marius Bărăgan, arhiva personală (Facebook)