Altfel de pască

Ingrediente:
Pentru aluat:
►250 g făină
►50 g unt
►20 g drojdie proaspătă
►un ou
►4 linguri lapte călduţ
►50 g zahăr
►un praf sare
Pentru umplutură:
►750 g brânză grasă de vaci
►4 linguri smântână
►2 linguri griş
►200 g zahăr
►100 g stafide
►un ou
►coaja rasă a unei lămâi
►un praf sare
Pentru servit:
►50 g ciocolată neagră
►50 g ciocolată albă
►4 linguri frişcă lichidă
►coajă de portocale confiată

1. Pentru aluat, se topeşte untul şi se lasă să se răcească. Într-un vas, se amestecă făina cu sarea şi apoi i se face un gol în centru. Drojdia se amestecă cu laptele călduţ şi se varsă în golul din făină. Se amestecă cu puţină făină de pe margini, se acoperă şi se lasă la crescut, 20 de minute.
2. După acest timp, se amestecă aluatul, se toarnă untul şi se adaugă oul şi zahărul. Se acoperă din nou şi se lasă la crescut pentru o oră. Apoi, în tava unsă şi tapetată cu făină se pune foaia de aluat puţin întinsă. Se lasă la crescut 20 de minute.
3. Pentru umplutură, întâi se sfărâmă brânza şi apoi se amestecă cu smântâna, sarea, zahărul, gălbenuşul, grişul, coaja de lămâie şi stafidele. Se bate albuşul spumă şi se adaugă în amestecul de brânză. Se toarnă crema de brânză peste aluatul din tavă, se egalizează suprafaţa şi se coace pentru
40 de minute. După acest timp, se opreşte focul şi se lasă pasca încă 15 minute în
cuptor. Apoi, se scoate şi se lasă să se răcească în tavă.
4. Pentru servit, ciocolata neagră şi cea
albă rupte bucăţi se topesc pe foc, separat, fiecare cu câte 2 linguri de frişcă lichidă. Se toarnă deasupra şi se presară coaja de portocale.

Loading...