Perioada de repaos și mesele bogate în grăsimi și zahăr contribuie la creșterea ”colesterolului rău” din organism. În plus, activitatea cerebrală este redusă, iar ficatul funcționează mai prost. Lecitina granulară pură poate fi alimentul care te ajută să-ți revii în formă după Sărbători. Aceasta are în compoziție elemente constitutive ale celulelor nervoase care îmbunătățesc funcțiile cerebrale, stimulează scăderea colesterolului și îmbunătățesc structura și funcționalitatea ficatului.

Citește și: 5 alimente care te ajută să previi sau să tratezi bolile

Care este Alimentul care te ajută să-ți revii în formă după Sărbători

Cercet. Dr. Horațiu Albu, master în biologie moleculară, explică de ce lecitina granulară pură poate fi alimentul care te ajută să-ți revii în formă după Sărbători. Aceasta conține nutrienți importanți pentru dezvoltarea și funcționarea creierului și a întregului organism. Specialistul este de părere că o astfel de lecitină, utilizată în cantități corespunzătoare poate fi soluția perfectă pentru a recreea o dieta echilibrată și sănătoasă. În plus, ajută la funcționarea corespunzătoare a creierului și ficatului. Aduce și o normalizare a colesterolului.

Alimentul care te ajută să-ți revii în formă după Sărbători. Ce conține lecitina pură

Lecitina pură conține colină, care este ”un nutrient esențial, solubil în apă, care este de obicei grupat în complexul vitaminelor B”, explică dr. Horațiu Albu. ”Deși este sintetizat în cantități mici în ficat, o cantitate semnificativă trebuie adăugată în dietă pentru a menține sănătatea organismului, în special a creierului și ficatului. Este de folos mai ales în perioadele în care acestea sunt suprasolicitate”.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com