Alimente pe care nu trebuie să le încălzești în microunde

Alimente pe care nu trebuie să le încălzești în microunde

Iată o serie de alimente pe care nu trebuie să le încălzești în microunde, deoarece pot deveni toxice și vă pot afecta sănătatea.

Generația actuală nu-și poate imagina cum ar fi să nu ai un cuptor cu microunde în casă, la care să-ți încălezești rapid mâncarea.

Mulți dintre noi folosim microundele în mod eronat, fără să ne dăm seama.

Știm că la microunde nu folosim folia de aluminiu, metalul, plasticul, dar sunt și alimente care ne pot face rău dacă le încălzim la cuptor.

Microundele nu gătesc alimentele cât ar trebui, iar anumite bacterii prezente nu sunt distruse în totalitate.

Microundele contribuie la producția de toxine carcinogene.

Pentru a minimiza acest risc, trebuie să cunoști ce alimente poți încălzi și care nu la microunde.

Alimente pe care nu trebuie să le încălzești la microunde

Ouăle

– nu le găti la acest cuptor pentru că pot exploda la propriu

– dacă vrei să le încălzești la microunde trebuie să le tai în bucăți mici

Laptele de sân

– este un trend printre mămici care își îngheață laptele pentru a-l folosi ulterior

– ideea este în regulă, dar nu se va încălzi la microunde

– dacă este încălzit în recipientul din care bea bebelușul pot exista puncte mai mult încălzite care pot provoca arsuri celui mic

– cel mai bine este să se încălzească laptele din recipient într-un vas cu apă caldă

– trebuie verificat dacă mai frige înainte de a-l da copilului sau se poate schimba recipientul.

Carnea procesată

– aceasta conține chimicale și conservanți care, prin încălzirea la cuptor, pot deveni mai toxice decât credeai

– încălzirea ei contribuie la formarea produșilor de oxidare a colesterolului care dăunează arterelor mai mult decât colesterolul în sine

– acești produși sunt legați de dezvoltarea bolilor de inimă

Orezul

– se poate transforma într-unul din alimentele toxice

– orezul negătit conține sporii unei bacterii care pot supraviețui dacă nu este bine gătit.

– dacă orezul nu este gătit îndeajuns și este lăsat la temperatura camerei, sporii se multiplică și pot cauza vomă și diaree.

Alimente pe care nu trebuie să le încălzești la microunde – carnea de pui

– poate fi contaminată cu salmonella, iar prin negătirea corectă nu se elimină bacteria.

– când încălzești rapid carnea de pui proteinele din aceasta nu se descompun normal, iar asta poate cauza dureri de stomac

Legumele cu frunze verzi

– dacă le încălzești la microunde pot deveni toxice din cauza concentrației de nitrați

– aceștia devin substanțe toxice denumite nitrozamine care sunt cancerigene.

– același lucru este valabil și pentru legumele bogate în nitriți precum sfecla roșie sau napul.

Sursa foto