Alimente care te ajută să te concentrezi

alimente care te ajută să te concentrezi

Ești sutdent și ai restanțe sau doar vrei să te concentrezi mai bine la lucru, află care sunt alimentele sau băuturile care te ajută mai bine să te concentrezi.

Cofeina te face mai alert

Nu există niciun elixir magic care să te ajute să-ți crească IQ-ul, dar există anumite substanțe, cum este cofeina, care îți dau un plus de energie și concentrare. Aceasta se găsește în cafea, ciocolată, băuturi energizante. Cofeina îți dă acel impuls care te ajută să te trezești dimineața și te face să te concentrezi mai bine. Din păcate, efectul ei este pe termeni scurt. În plus, supradoza te poate face irascibilă, îți dă dureri de cap sau tremurături.

Glucoza te ajută să te concentrezi

Glucoza este combustibilul preferat al creierului. Se găsește în alimentele dulci și în carbohidrați. De aceea, o băutură dulce îți poate stimula creierul, memoria, capacitatea de a gândi și de a te concentra. Din păcate, efectul este tot pe termen scurt. Și dacă consumi prea mult, memoria este afectată. În schimb, o doză mică de glucoză îți poate crește memoria fără să te îngrașe. Poți prefera zaharurile din fructe sau miere și carbohidrații din cereale integrale. Sunt și variante mai sănătoase.

Nu sări peste micul dejun

Cei care nu mănâncă de dimineață fac o mare greșeală. Cercetările arată că micul dejun ajută la îmbunătățirea memoriei pe termen scurt și a atenției. Studenții care nu sar peste masa de dimineață iau note mai mari la examene, decât cei care nu fac asta. Cele mai bune alimente care să te ajute să te concentrezi pe care să le consumi până în ora 9 sunt: cerealele integrale, produsele lactate și fructele. Dar nu mânca prea mult. Un mic dejun hipercaloric diminuează puterea de concentrare.

Sursa foto: 123rf.com