Alimente care sporesc libidoul și îmbunătățesc viață sexuală

Alimente care sporesc libidoul și îmbunătățesc viață sexuală

Rutina poate interveni în oricând în activitățile zilnice, atât în alimentație, cât și în relația de cuplu. Dacă vrei să îți îmbunătățești viața sexuală, e bine să știi că sunt alimente naturale care reușesc să sporească libidoul, dar și rezistența.

 

Migdalele acționează ca stimulent sexual benefic și pentru fertilitate. Sunt bogate în nutrienți și minerale, care sunt importante pentru sănătate și reproducere, incluzând zinc, seleniu și vitamina E.

Smochinele conțin calciu, fier, potasiu și o cantitate însemnată din 'stimulantul' zinc. Smochinele au, de asemenea, fibre care le transformă în gustări sațioase și influențează benefic și sănătatea inimii.

Stridiile sunt afrodisiacul clasic. Studii realizate de Societatea Americană de Chimie au demonstrat că stridiile cresc nivelul de testosteron și estrogen. De asemenea, precum migdalele și smochinele reprezintă o altă sursă bună de zinc, care influențează circulația sângelui.

Avocado, originar din America de Sud, are această denumire care derivă din vechea limbă aztecă și însemna testicul, datorită formei sale. Fructul de avocado are beneficii pentru libidou. Este bogat în grăsimi nesaturate benefice pentru sănătatea inimii, iar o inimă puternică ajută sângele să circule în locurile potrivite. Bărbații care au probleme cu inima sunt de două ori mai predispuși să sufere de disfunții erectile, așa că includerea fructului de avocado des în alimentație este chiar recomandată.

Căpșunele sunt surse bune de vitamina B, despre care mai multe studii au indicat că influențează benefic potența bărbaților. Iar dacă adaugi ciocolată peste căpșune obții un desert delicios care sporește libidoul. Așadar, perfect în cuplu.

Murele sunt bogate în fitonutrienți care îmbunătățesc atât libidoul, cât și rezistența sexuală.

Scorțișoara este un condiment afrodisiac cunoscut încă din antichitate, cu o puternică influență asupra hormonilor estrogeni.

Ceaiul de ginseng conține compuși care cresc satisfacția sexuală și pot preveni problemele disfuncției erectile.

 

Credit foto: 123rf