Alimente care elimină în mod natural toxinele din organism

14 alimente care elimină în mod natural toxinele din organism. Consumă-le neapărat

Eliminarea toxinelor din organism este un lucru important pentru a-ți menține sănătatea. Organismul este adesea încărcat de toxine ca urmare a unui stil de viață nesănătoase sau din cauza alimentelor nesănătoase consumate. Află care sunt acele alimente care elimină în mod natural toxinele din organism.

În plus, ține cont de faptul că toxinele intră adesea în organism prin obiceiurile proaste, cum ar fi consumul excesiv de alcool și fumatul. Pentru a elimina în mod natural toxinele din organism, evită consumul de alimente procesate. În schimb, alege fructe, legume, carne macră și cereale integrale. Bea suficientă apă.

Citește și: 20 de beneficii ale clorofilei pentru organism. În ce alimente o găsim

14 alimente care elimină în mod natural toxinele din organism

1. Castraveții. Au aproximativ 95% apă. Această legumă ajută la eliminarea toxinelor, în timp ce furnizează nutritienți de calitate.
2. Usturoi
ul stimulează ficatul în producerea enzimelor care ajută la detoxifiere.
3. Broccoli livrează o doză mare de vitamine, în timp ce neutralizează și elimină toxinele.
4. L
intea este bogată în fibre alimentare.

5. Lămâiele ajută la eliminarea toxinelor, scad colesterolul și echilibrarează nivelul zahărului din sânge.
6. Semințe de floarea-soarelui
au un cînținut ridicat de seleniu și vitamina E. În plus, stimulează capacitatea de detoxifiere a ficatului și previne acumularea de colesterol în sânge și artere. Asigură-te că alegi produse organice, deoarece grăsimea lor ridicată și uleiul le permit substanțelor chimice utilizate în procesul de producție ajungă mai ușor în organism.

14 alimente care elimină în mod natural toxinele din organism. Consumă-le neapărat!

7. Nucile conțin acizi grași omega-3, care ajută la detoxifiere.
8. Turmeric
ul stimulează funcția hepatică.
9. Ardeii roșii: c
onțin multă vitamina C care transformă toxinele în material digerabil. Un ardei roșu conține de circa 3 ori mai multă vitamină C decât o portocală.
1
0. Grapefruitul scade colesterolul, previne pietrele la rinichi si ajuta sistemul digestiv, care il distinge de celelalte fructe citrice.

11. Urzicile ajută la eliminarea toxinelor din organism și au efect antianemic.
12.
Măcrișul combate radicalii liberi și este un diuretic natural.
13. Fasole
a Mung era utilizată de medici ayurvedici în urmă cu mii de ani. Această fasole ușor digerabilă absoarbe reziduurile toxice din pereții intestinali.
14. Anghinare
a crește producția de bilă și promovează digestia sănătoasă.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com