Dacă încercați să concepeți un copil, amândoi trebuie să aveți o dietă echilibrată. Un stil de viață sănătos îți poate îmbunătăți șansele de a avea un copil. În plus, există alimente și suplimente alimentare indicate bărbaților și femeilor. Află și care sunt câteva alimente care combat infertilitatea masculină.

Amândoi ar trebui să aveți o dietă bogată în fructe și legume proaspete și să reduceți aportul de alimente care pot scădea fertilitatea, cum ar fi alcoolul și mâncarea de tip fast food. Alimente sănătoase pot fi delicioase, aici sunt 10 alimente care combat infertilitatea masculină. Nu sunt doar sănătoase, ci și gustoase.

Alimente care combat infertilitatea masculină: alimente care conțin zinc

Zincul este un nutrient esențial în fertilitate. Barbații au nevoie de zinc pentru sănătatea spermatozoizilor și pentru sistemul imunitar. Zincul este implicat în controlul glicemiei. Este, de asemenea, un puternic antioxidant. Atenție, însă: alcoolul interferează cu absorbția și asimilarea zincului.

Zincul se găsește în pește și fructe de mare, în special în crustacee și stridii. Se găsește, de asemenea, în semințe de dovleac, nuci și carne.

10 alimente care combat inflamațiile din corp

Alimente care combat infertilitatea masculină: alimente care conțin seleniu

Seleniul este un mineral care este implicat în sănătatea reproducerii și funcționarea normală a tiroidei. În anumite zone și părți ale lumii, solul are deficit de seleniu, ceea ce face ca și alimentele din această zonă să nu aibă acest nutrient. La noi, în zona Olteniei solul este sărac în seleniu. Cele mai bune surse de seleniu sunt nucile de Brazilia, peștele și cartofii fortificați cu seleniu.

Alimente care combat infertilitatea masculină: Legumele și fructele

Problemele frecvente care țin de fertilitatea masculină sunt numarul redus de spermatozoizi și mobilitatea slabă. Dieta este cea mai eficientă modalitate de a influența pozitiv calitatea și cantitatea spermatozoizilor.

Dacă bărbatul consumă alimente de origine animală în exces, calitatea spermei poate fi mai slabă. Fluidul seminal este alcătuit din nutrienți – proteine, grăsimi și fructoză. De aceasta din urmă au nevoie spermatozoizii pentru a fi mai mobili.

O dietă bogată în fructe și legume promovează sănătatea spermei. Ar fi bine să consume cel puțin două porții de fructe și trei de legume pe zi. Ar putea consuma un fruct dimineața și încă unul la o gustare, iar la prânz și seara câte o salată mare cu mai multe legume.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com