8 alimente anticolesterol recomandate de dr. farmacist Ovidiu Bojor

8 alimente anticolesterol recomandate de dr. farmacist Ovidiu Bojor

Ți-ai făcut analizele și ai colesterolul mărit? Consumă în fiecare zi alimente anticolesterol recomandate de dr. farmacist Ovidiu Bojor. Așa vei preveni boli grave pentru că îți vei proteja vasele de sânge și inima.

Alimente anticolesterol recomandate de dr. farmacist Ovidiu Bojor. Lămâile

Lămâile au multiple efecte benefice în afecţiunile aparatului circulator. Tonice cardiace, ele sunt un bun adjuvant în tratarea sclerozei arterelor. Redau elasticitatea vaselor de sânge pentru că scad concentraţia de colesterol din sânge. Sunt, deci, indicate în ateroscleroză şi hipercolesterolemie. Se consumă ca atare (cu miere) sau ca limonadă. Se recomandă un aport de până la 200 ml de suc pe zi, consumat cu miere sau adăugat în salate, ciorbe etc.

Alimente anticolesterol recomandate de dr. farmacist Ovidiu Bojor. Strugurii

Au efecte pozitive asupra aparatului cardiovascular o acţiune hipotensoare şi de scădere a coesterolului. Previn și tratează ateroscleroza. Se consumă ca atare. În plus, este foarte indicat să faci o cură cu must. Se începe cu o jumătate de litru pe zi în trei reprize cu o oră înainte de mese. Se crește cantitatea treptat timp de două săptămâni. Se va ajunge la circa 2 litri pe zi. Se consumă această cantitate timp de două-trei zile, după care se scade până se ajunge la cantitatea inițială.

Alimente anticolesterol recomandate de dr. farmacist Ovidiu Bojor. Usturoiul

Toate acestea se leagă şi de efectul antiaterosclerotic marcat al Usturoiului, prin scăderea nivelului colesterolului în sânge. Cura îndelungată cu usturoi se recomandă pentru scăderea și stabilizarea tensiunii arteriale. Are un efect bun asupra circulației periferice și ajută în caz de arterită. Efectele bune ale usturoiului se extind asupra întregului aparat vascular. Se consumă ca atare, minimul doi-trei ”căței” pe zi. Se mai poate face o tinctură dintr-o cantitate egală de suc de usturoi și alcool diluat la 40°. Se lasă 8 zile la macerat, după care se strecoară și se depozitează într-o sticluță închisă la culoare. Se iau două-trei linguriţe pe zi, în cure de 10 zile pe lună.

Ce boli dă colesterolul, dacă nu este ținut sub control

Alimente anticolesterol recomandate de dr. farmacist Ovidiu Bojor. Merele

Merele combină acțiunea hipotensivă cu cea de scădere a colesterolului. Pentru a ține problemele departe, consumă un măr pe zi.

Alimente anticolesterol recomandate de dr. farmacist Ovidiu Bojor. Arahidele

Arahidele conțin în proporție mare acizi graşi nesaturaţi. De aceea, duc la scăderea colesterolemiei, fiind utile prin aceasta şi în această afecțiune. Bineînțeles, se vor consuma fără sare adăugată, prăjite ușor pe plită, fără ulei.

Alimente anticolesterol recomandate de dr. farmacist Ovidiu Bojor. Ceapa

Ceapa provoacă fluidificarea sângelui. Se consumă, ca atare, amestecate în salate sau cu anumite preparate culinare, una-două cepe neprelucrate termic pe zi.

Alimente anticolesterol recomandate de dr. farmacist Ovidiu Bojor. Fragii

Fragii au proprietăţi antiaterosclerotice. Micșorează tensiunea arterială și au acțiune diuretic-depurativă. Astfel, ajută la eliminarea colesterolului în exces din sânge. Se consumă ca atare, chiar în cure cu 300-500 g până la 1,5 kg pe zi, de preferinţă dimineaţa.

Alimente anticolesterol recomandate de dr. farmacist Ovidiu Bojor. Grâul

Se consumă sub formă de boabe încolţite, germinate la temperatura camerei timp de 24—36 ore. Poate fi amestecat în salate sau trecut prin maşina de tocat şi amestecat cu miere. Acest tratament nu este recomandat celor cu afecțiuni oncologice sau cu risc crescut de a face cancer.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com

 

 

Loading...