Alimente acide pe care ar trebui să le eviți

Alimente acide pe care ar trebui să le eviți

O dietă bogată în alimente acide precum grăsimile, mâncarea procesată și prăjelile forțează organismul să producă atât de mult acid încât poți simți arsuri la nivelul esofagului și gâtului.

Alimentele acide ar trebui consumate cât mai puțin cu putiință. Pentru un organism echilibrat este nevoie și de ele, dar într-o cantitate redusă. Preponderent sunt recomandate spre consum alimentele alcaline.

Anumite alimente pot irita organismul.

Dacă mănânci sănătos, dar continui să ai refluxul gastric, analizează alimentele pe care le consumi și care îți provoacă disconfortul.

Dieta ta ar trebui să conțină cel mult 20% alimente acide, restul fiind completat de alimente alcaline.

Alimentele acide pot afecta, în timp, organele interne, pot cauza apariția unor afecțiuni și boli precum diabetul, cancerul.

În general, alimentele acide sunt alcătuite din carne și produse din carne, lactatele grase, produsele din făină albă, peștele, cereale precum ovăzul, orezul brun.

Dacă printre alimentele tale preferate se află una acidă, nu o scoate definitiv din meniu, ci fie că o consumi mai rar, fie o consumi alături de alt aliment care ajută la neutralizarea acidității.

Iată 26 de alimente acide

1. Uleiul de măsline (neutru)
2. Iaurtul
3. Laptele
4. Untul
5. Lintea fiartă
6. Pâinea albă
7. Pastele din grâu integral, gătite
8. Covrigi
9. Alunele prăjite
10. Nuci
11. Hot dog
12. Carnea de pui
13. Ardeiul iute, pepperoni
14. Carnea slabă de vită
15. Păstrăvul sălbatic gătit
16. Oul fiert
17. Ovăzul
18. Orezul brun
19. Somonul gătit
20. Ton la conservă
21. Mozzarella
22. Sardine la conservă
23. Carnea de curcan
24. Brânza cheddar
25. Parmesanul – cel mai acid produs
26. Fasolea

Acestei liste i se mai poate adăuga și

– slănina, cârnații, carnea de vânat
– homarul, scoicile, creveții, în general fructele de mare
– brânza de vaci, brânza de soia
– zahărul rafinat
– îndulcitori artificiali
– roșcove
– zaharina
– siropul de arțar
– zaharoza
– orezul alb
– produsele de patiserie
– ciocolata
– înghețata
– apa carbogazoasă
– sucurile carbogazoase
– alimentele procesate industrial
– conserve
– gemuri, dulcețuri
– fructe uscate conservate, zaharisite
– mălaiul
– orezul basmati
– aluaturi
– popcorn
– pâinea de graham
– cașcaval
– iaurtul cu fructe
– toate dulciurile
– icre de pește

Pentru a înlocui pâinea alegeți una care să nu conțină gluten, precum pâinea cu germeni, lipiile fără gluten sau drojdie.

Fructele acide sunt cele cu un conținut bogat de zahăr

Alături de un aliment acid se poate consuma unul alcalin pentru ca digestia să nu aibă de suferit, iar organismul să fie protejat de afecțiuni și boli.

Dieta acidă trebuie să fure mineralele alcalinizate din oasele corpului pentru a evita acidizarea sângelui. Pe termen lung acest lucru conduce spre osteoporoză, afecțiuni cronice, degenerative.

Sursa foto Flickr

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.