În timpul sarcinii, corpul trece prin multe transformări fizice și hormonale. Modul în care ai grijă de organsim în tot acest timp poate afecta sănătatea ta și a fătului.

De aceea, medicii recomandă alimentația corectă și echilibrată, fără excese.

Ceea ce mănânci vă hrănește pe amândoi, astfel că este necesar să consumi alimente bogate în nutrienți.

Alimentația în timpul sarcinii – crește cantitatea de nutrienți

Că mănânci pentru doi este cam pe jumătate adevărat, însă în perioada sarcinii trebuie să crești puțin consumul de nutrienți.

Micronutrienții, precum vitaminele și mineralele, sunt necesare în cantități mici.

Macronutrienții sunt nutrienții care-ți oferă calorii sau energie – carbohidrați, proteine, grăsimi.

Beyonce a publicat prima imagine cu gemenii ei și a confirmat numele micuțiilor. Sunt superbi

Trebuie să consumi din fiecare tip de nutrient cât ești gravidă.

Detaliile vor fi stabilite cu medicul specialist, după un consult în prealabil. Și analizele necesare specifice.

Majoritatea femeilor însărcinate cresc aportul de nutrienți în această perioadă alegând o dietă variată în alimente.

Cel mai simplu mod de a face asta este să mănânci diferite alimente în fiecare zi, le alternezi, pentru a te bucura de ceea ce-ți oferă ele.

Mesele de peste zi ar trebui să includă cel puțin 3 grupe de alimente diferite.

Fiecare grup de alimente oferă anume ceva organismului

– cerealele sunt o sursă bună de energie

– fructele și legumele au antioxidanți, fibre, vitamine

– carne, nuci, legume – oferă proteine, folați, fier

– produsele lactate sunt o sursă bogată de calciu și vitamina D.

Alimentația în timpul sarcinii – sfaturi utile despre cum și ce să mănânci

Organismul nu poate funcționa corect dacă îi lipsesc nutrienții importanți.

Pe cât posibil alege produsele naturale, netratate chimic, din locuri de încredere.

Evită-le pe cele procesate, fast-food, bogate în zahăr și grăsimi nesănătoase.

Proteinele

Sunt importante în dezvoltarea țesuturilor fetale, inclusiv a creierului, ajută la creșterea țesuturilor de la nivelul sânilor și a uterului.

Ajută la creșterea necesarului de sânge în corp, ceea ce face ca mai mult sânge să ajungă și la bebeluș.

Surse de proteine sunt carnea de pui, somon, curcan, porc, unt de arahide, carne slabă de vită, fasole.

Calciul

Ajută la dezvoltarea și întărirea oaselor și ajută la reglarea corpuliui să se folosească de lichide.

Femeile gravide au nevoie de cel puțin 3 porții de calciu pe zi. Dacă și medicul își dă acordul.

Surse bune de calciu sunt laptele, iaurtul, brânza, varza, tofu, ouăle.

La băi se scapă și de infertilitate. Vrei copii? Mergi în stațiune!

Folații

Sau acidul folic joacă un rol important în reducerea defectelor de tub neural, defecte la naștere ce pot afecta creierul și măduva spinării.

Surse naturale de folați sunt ficatul, nucile, fasolea uscată, lintea, ouăle, nucile, untul de arahide, legume cu frunze verzi.

Fierul

Fierul lucrează bine împreună cu sodiul, potasiul și apa pentru a crește fluxul sanguin. Acest lucru ajută la o oxigenare mai bună a mamei și fătului.

Surse naturale de fier sunt legumele cu frunze verzi, citricele, cerealele, carnea de curcan, carnea slabă de vită, ouăle, fructele uscate.

Hidratarea este importantă în sarcină

Hidratarea corectă cu apă este la fel de importantă ca și alimentația. Specialiștii recomandă cel puțin 8 pahare de apă pe zi.

În timpul sarcinii, unele viitoare mămici pot experimenta aversiuni față de anumite alimente. Astfel, le poate refuza total pe unele, în timp ce altele devin preferatele sale.

Discută cu medicul specialist despre toate nelămuririle pe care le ai în această perioadă pentru a nu vă pune viața în pericol nicio secundă. Nu te trata după ureche!

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto