Alexandru Papadopol, la Festivalul de Film Sarajevo

Alexandru Papadopol, la Festivalul de Film Sarajevo

Actorul Alexandru Papadopol, interpretul personajului principal din filmul 'Acasă la tata', a cărui premieră va avea loc în luna octombie, va pleca astăzi la Festivalul de Film Sarajevo. Lungmetrajul românesc participă în competiția prestigiosului eveniment.

Filmul românesc „Acasă la tata”, în care Alexandru Papadopol joacă rolul principal, a fost inclus în competiția oficială a Festivalului de Film de la Sarajevo (14 – 22 august). Astăzi, întreaga echipă a filmului va pleca în capitala Bosniei pentru a reprezenta pelicula românească în fața juriului și a publicului cinefil. Gala de decernare a premiilor va avea loc sâmbătă, 22 august, la Teatrul Național din Sarajevo.

Sunt foarte fericit că „Acasă la tata” a fost selecționat în competiția oficială a unui festival atât de important. Abia aștept să ajung la Sarajevo”, a declarat actorul, care va fi însoțit și de soția lui, actrița Ioana Ginghina.

Alexandru Papadopol dă viață personajului Robert, un tânăr scriitor din București care trece printr-o criză și se întoarce, pentru scurt timp, în satul natal, la tatăl lui rămas văduv. Ajuns acasă, îi întâlneşte pe doi dintre foştii colegi de clasă: Petrică, prietenul cel mai bun din copilărie, acum însurat şi cu copii, şi Paula, iubita lui din adolescenţă. Într-un timp foarte scurt Robert rescrie toate relaţiile: cu tatăl lui, cu prietenul cel mai bun, cu prima iubire, cu tot ce înseamnă trecut'.

Credit foto: PR

„Acasă la tata” este primul film de lungmetraj care îi aparține regizorului Andrei Cohn. Scenariul este semnat de Mimi Brănescu, iar din distribuție fac parte: Alexandru Papadopol, Andi Vasluianu, Ioana Flora, Florin Zamfirescu, Natașa Raab, Mirela Oprișor și Sorin Cociș. Premiera lungmetrajului va avea loc în luna octombrie.

Credit foto: PR

Credit foto: PR