Alege rochia care ți se potrivește

Alege rochia care ți se potrivește

Minionă

Poartă rochii ce se opresc puțin deasupra genunchiului. E bine să aibă talia marcată și să urmărească linia corpului. Cele care se leagă după gât și lasă umerii goi sau cele cu decolteu înalt, foarte aproape de baza gâtului sunt foarte potrivite, căci alungesc silueta. Orientează-te spre cele într-o singură culoare sau cu dungi subțiri vertical.

Șolduri late

Alege rochii cu talia mai înaltă și aplicații în partea de sus, care să atragă atenția spre această zonă: volănașe, gulere mari etc. Pentru a masca mai bine zona șoldurilor, poartă rochii în două culori, cu nuanța închisă în partea de jos.

Sâni mari, umeri lați și șolduri înguste

În acest caz, o rochie bogată în partea de jos va echilibra silueta. Ți se potrivesc toate modelele cu volum: cele cloș, foarte bogate în falduri, cele cu volănașe suprapuse sau alte aplicații de acest fel, cele cu pliuri mărunte. Partea superioară trebuie să fie cât mai simplă, fie cu breteluțe subțiri, fie stil corset, cu umerii goi. Evită modelele cu mânecuțe.

Plinuță

Caută rochii din materiale lejere, cu decolteu rotund sau in V, cu talie înaltă, chiar sub sâni, pentru a masca burtica și șoldurile sau cu mâneci stil clopot. Evită culorile aprinse, mergi pe nunțe mai sobre atunci când vrei o rochie uni – mov, bordo, gri – sau alege florile mici sau alt desen mărunt, atunci când îți dorești imprimeuri.

Sursa foto: Flickr.com