Albușul de ou – un miracol pentru tenul gras

Albușul de ou - un miracol pentru tenul gras

Albușul de ou este unul dintre ingredientele la îndemână, când vrei să-ți îngrijești tenul în mod natural. Află în ce combinații îl poți folosi.

Cu suc de lămâie

Combinație dintre albuș de ou și zeamă de lămâie contribuie la atenuarea ridurilor. Rețeta este simplă: bate albușul spumă, adaugă zeamă de lămâie, apoi aplică de ten pentru circa 15 minute. La final, clătește.

Cu mălai

Repetă procedura: bate albușul spumă, amestecă-l cu o cantitate mică de făină de mălai, apoi aplică pe față. Această mască este destinată în primul rând tenurilor grase, însă poate fi folosită cu succes și pe tenurile normale și uscate, adăugând puțin ulei.

Cu iaurt

Amestecă albușul de ou bătut tare cu câteva linguri de iaurt (3-4). Adaugă apoi o linguriță de miere și două linguri de tărâțe de grâu. Aplică masca uniform pe ten, apoi relaxează-te timp de jumătate de oră. După această perioadă de deconectare, clătește cu apă caldă.

Beneficiile albușului pentru ten

De ce este acest ingredient atât de popular când vine vorba despre îngrijirea naturală a tenului? Datorită proteinelor pe care le conține, albușul de ou readuce fermitatea tenului, ajutând astfel la diminuarea porilor și a liniilor fine. În plus, este foarte eficient pentru curățarea și revitalizarea tenului.

Copyright: azuzl / 123RF Stock Photo