Chiara  are 18 ani și este din Tarquinia, centrul Italiei, dar în ultimele zile a fost victima unei campanii de insulte pe reţelele de socializare, după ce a ajuns în finala concursului Miss Italia 2018, fiind criticată pentru participarea sa.

Tânăra nu a câștigat concursul, însă mulți susțin că nu merita să ajungă nici măcar în finală. „Ai fost votată pentru că ești mutilată”, „Ești dezgustătoare, du-te acasă și nu-i mai deranja pe italieni care te votează doar pentru că ești mutilată”, i-au scris internauții.

Chiara Bordi a ajuns finalistă la concursul Miss Italia 2018 și a stârnit controverse aprinseSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

Citește și: Prințul Harry a rupt tăcerea. Ce spune despre sarcina lui Meghan Markle. Roșcovanul este incredibil de fericit

Și-a pierdut piciorul stâng la vârsta de 13 ani

Chiara Bordi și-a pierdut piciorul stâng în urma unui accident grav de mașină prin care a trecut  la vârsta de 13 ani, iar de atunci poartă proteză. Ea a defilat în cadrul acestei competiţii, la fel ca restul concurentelor, în bikini, fără să pară afectată de handicapul ei. Tânăra  a terminat pe locul al treilea acest concurs la care au participat 32 de regine ale frumuseţii din regiunile Italiei.

Marele titlu a fost câştigat de Carlotta Maggiorana, însă toată atenția a fost îndreptată asupra Chiarei, iar participarea ei se pare că a împărțit internetul în două tabere. În timp ce unii o felicită pentru curaj, alții o critică și o acuză că a încercat să se folosească de handicapul ei pentru a câștiga concursul.

Răspunsul Chiarei a închis gura tuturor

Chiara a explicat că a decis să participe pentru că a vrut doar să le arate altor persoane care suferă de aceleași probleme ca ea că viața poate fi frumoasă și pot face orice indiferent de handicapul pe care îl au.

„Îmi lipseşte un picior, dar vouă (vă lipsesc) o inimă şi un creier”, le- a răspuns Chiara pe contul ei de Facebook celor care au criticat-o.

„În spatele tuturor acestor răutăţi se ascund frustrări şi insatisfacţii. Nu victoria este lucrul care mă interesează, ci să arăt lumii că viaţa este în continuare frumoasă, chiar şi atunci când renaşti în urma unei drame”, a mai spus tânăra concurentă.