Ai un adolescent care nu știe ce este respectul? Sfaturi utile să remediezi problema

Ai un adolescent care nu știe ce este respectul? Sfaturi utile să remediezi problema

Dacă ai un adolescent care nu știe ce este respectul este timpul să schimbi strategia. Cum îi schimbi comportamentul în bine, lăsându-i, totuși, independența după care aleargă.

Lipsa de respect a adolescenților este foarte dificil de manevrat. Această atitudine a sa îi poate face o defavoare, chiar dacă el crede altceva.

Copilul adolescent poate alege să fie lipsit de respect față de problemele legate de școală, imaginea corpului, prietenie sau studiu.

Conflictul dintre generații. De ce apare și cum îl poți aplana

Ai un adolescent care nu știe ce este respectul? Care sunt cauzele

Rețineți – dacă stabiliți prea multe restricții, ar putea încuraja indirect comportamentul nerespectat al adolescenților.

Spiritul său independent va începe să nu tolereze prea multe reguli și resentimentele sale vor distruge orice respect pe care îl are fiul tău pentru tine.

Copilul învață să respecte pe alții urmărindu-și părinții. Dacă el vede că vă respectați, el va lua acele obiceiuri și va practica la fel.

Dacă nu sunteți respectuos față de copil sau alte persoane din jur, nu vă așteptați să fie altfel.

Ai un adolescent care nu știe ce este respectul? Cum să te descurci

Trebuie să recunoașteți faptul că adolescentul este acum aproape un adult. Acum are sentimente și gânduri pe care nu le-a mai avut înainte.

Acesta este momentul în care, de obicei, are o viziune radicală și contrară a tuturor lucrurilor.

Acum el începe să gândească, să analizeze și să pună la îndoială tot ce-l înconjoară.

O schimbare a comportamentului și a abordării familiei sale ar trebui considerată o parte normală a creșterii.

5 moduri prin care să-ți ajuți adolescentul să-și facă prieteni mai ușor

Iată ce să faci cu adolescenții lipsiți de respect:

– Înțelegeți că acest lucru se întâmplă fiecărui copil care intră în adolescentă.

Acesta nu este doar un timp de încercare pentru el, ci și pentru voi și prin abordarea calmă a situației, îl veți ajuta și el în schimb.

– Este foarte important modul în care reacționați la atitudinea adolescentului. Continuați calm, chiar dacă copilul este prea nepoliticos.

– Fiul tău va încerca să-ți împingă granițele, dar nu renunța. Amintiți-vă că sunteți modelul său. El va învăța de la voio cum să reacționeze în situații diferite.

– Concentrați-vă pe comportamentul său și nu pe el ca persoană. Discutați cu el despre cum vă simțiți când nu are respect.

În loc să arătați degetul sau să spuneți „cum îndrăznești să spui asta”, spune-i „Am fost foarte rănit de comportamentul tău”.

– Trebuie să stabiliți reguli clare pentru comunicare și comportament. Puteți implica adolescentul în procesul de stabilire a regulilor.

Acest lucru îi va reaminti faptul că și el a făcut parte din proces.

– Puteți sparge un impas cu umor. Este mai bine să nu exprimați sarcasmul.

Adolescentul nu mai vrea să vorbească cu voi, părinții. Cum reacționați?

Ce trebuie sa evitați?

Adolescenții se rătăcesc fără să se străduiască uneori să fie nepoliticoși. Iată câteva gafe pe care nu trebuie să le facă:

– Argumentarea rareori funcționează. Când adolescentul este supărat, este ușor pentru el să spună lucruri pe care nu le înțelege. Cea mai bună abordare în această situație este să rămâi calmă.

– Dacă încercați să aduceți un subiect dificil, trebuie să fiți foarte atentă în privința alegerii momentului.

Un moment nepotrivit va ruina complet toate șansele.

– O abordare mai bună ar fi să-i spui adolescentului că trebuie să-i vorbești și să că poate veni la tine pentru discuții oricând.

– Nu-ți face cele mai mari grij, deoarece acest timp va trece în cele din urmă. El este copilul tău, are nevoie de dragoste și atenție, doar acum este disperat pentru independență.

– Fii mai sensibilă și lasă-l să înțeleagă că se poate baza mereu pe tine.

– A fi defensivă este rareori util. Nu are rost să luați lucrurile prea personal.

– Puteți cere sprijin din partea altor membri ai familiei, cum ar fi o mătușă sau un prieten de familie, pentru a ușura tensiunea dintre voi doi.

Dacă nu funcționează niciuna dintre strategiile de mai sus și el continuă să fie lipsit de respect, poate se datorează problemelor externe.

În astfel de cazuri, poate fi necesară intervenția familială sau chiar suportul profesional și ar trebui să fie oferită fără întârziere, astfel încât copilul să poată fi readus înapoi pe calea cea bună.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto