Ai mâinile uscate și crăpate? Încearcă tratamente cu ulei de cocos, de măsline sau de migdale!

Ai mâinile uscate și crăpate? Încearcă tratamente cu ulei de cocos, de măsline sau de migdale!

Frigul, schimbările de temperatură când intri de afară în casă, treburile casnice făcute fără mănuși… Sunt câțiva dintre factorii care duc la problemele pe care le ai cu pielea. Iar dacă ai mâinile uscate și crăpate și nu știi la ce remedii să mai apelezi, îți recomandăm câteva tratamente cosmetice cu uleiuri.

Uleiul de măsline, remediu pentru mâinile uscate și crăpate

Conținutul ridicat în antioxidanți și acizi grași esențiali face din uleiul de măsline un remediu perfect pentru îngrijirea mâinilor uscate. Acesta hrănește, hidratează și ajută la prevenirea îmbătrânirii premature a pielii. Încălzește un pic de ulei de măsline și masează mâinile timp de 5-10 minute. Repetă de două ori pe zi. De asemenea, poți folosi uleiul de măsline în combinație cu puțin zahăr pentru a-ți prepara un exfoliant pentru mâini. Îl aplici și-l lași să acționeze 10-15 minute, apoi clătești cu apă călduță. Mâinile vor rămâne moi și catifelate.

Citește și – Măști de față pentru zile friguroase

Ulei de migdale

Uleiul de migdale a devenit unul dintre cele mai bune produse naturale de frumusețe. Aplicat pe păr sau pe piele, el are proprietățile de a hidrata și de a hrăni în profunzime. Dacă ai mâinile uscate și crăpate, aplică 10-15 picături de ulei de migdale și masează bine mâinile cu mișcări circulare. Lasă să acționeze, clătește cu apă călduță. Poți folosi acest remediu natural și dimineața și seara.

Folosește ulei de cocos, dacă ai mâinile uscate și crăpate

Acizii grași din uleiul de cocos și conținutul de antioxidanți îl fac unul dintre cele mai bune remedii pentru pielea uscată a mâinilor. Încălzește uleiul de cocos timp de 5-10 secunde și apoi aplică-l pe mâini, masând cu mișcări circulare. Lasă-l să acționeze cinci minute. Dacă vrei ca efectul să dureze mai mult, lasă uleiul pe mâini, pune-ți niște mănuși de bumbac și dormi peste noapte cu ele.

Foto: 123rf

Citește și – Rețete de frumusețe din întreaga lume. Poți să le prepari și tu la tine acasă