Află cel mai simplu truc pentru un păr frumos și un scalp sănătos!

Păr frumos si scalp sanatos

Specialiștii spun că, pe lângă folosirea produselor specifice tipului tău de păr, uscarea corectă a părului și protejarea lui de razele nocive ale soarelui, există un truc la care poți apela oricând pentru a te bucura de un păr frumos și un scalp sănătos.

Care este acest truc? Masajul. De ce? Nimic mai simplu. Un masaj riguros și regulat al scalpului te ajută să ai o coamă mai bogată și să încetinești căderea părului.

Masajul scalpului – beneficii pe care nu le știai

În afară de relaxare, masajul scalpului are și un important rol terapeutic. Principalul efect este combaterea căderii părului. De asemenea, microcirculația saguină la nivelul scalpului este intensificată, iar impuritățile de pe pielea capului se vor desprinde mai ușor. Grație substanțelor hrănitoare din uleiurile sau tratamentele cosmetice pe care le folosești pentru masajul scalpului, rădăcinile se întăresc și ajută părul să devină sănătos și mătăsos.

Citește și – Mască împotriva căderii părului cu un ingredient pe care-l ai în frigider 

Cum îți masezi scalpul?

Masează scalpul doar cu vârful degetelor, cu mișcări blânde, circulare. Începe din creștetul capului, continuă către frunte, apoi spre ceafă și, la final, cu zonele laterale. În cazul în care folosești anumite uleiuri, trebuie să faci masajul cu o oră, două, înainte de a te spăla pe cap. Uleiul de ricin are rol în creșterea părului, uleiul de mușețel este indicat dacă ai scalpul iritat, iar uleiul de cocos combate căderea părului.

Foto: 123rf

Citește și – 8 sfaturi de la specialist pentru ca părul să nu se mai rupă