Află ce legume și fructe absorb cele mai multe pesticide! Nu te-ai fi așteptat la așa ceva

fructele și legumele care absorb pesticide, căpșuni

 Pentru o sănătate de fier, este recomandat să consumăm fructe și legume în fiecare zi. Din păcate, nu toți avem posibilitatea de a mânca oricând fructe și legume bio, așa că ne descurcăm cum putem. Din păcate, în ultimii ani, pentru o mai bună rezistență în timp și pentru aspect atrăgător, produsele  sunt stropite cu pesticide. Astfel, profitul câștigă în defavoarea consumatorului care riscă să se îmbolnăvească. Specialiștii de la un laborator de testare a alimentelor din Franța au întocmit o listă a fructelor și legumelor care absorb cele mai multe pesticide.

 Citește și: 7 alimente pentru întărirea rădăcinii părului

1.Merele – în Europa, testele asupra merelor importate au evidențiat că acestea conțin, în medie 20 de pesticide.
2. Căpșunile
3. Strugurii
4. Țelina (partea de deasupra solului)
5. Piersicile
6. Spanacul
7. Ardeiul gras
8. Nectarinele
9. Castraveții
10. Roșiile cherry
11. Mazărea crudă
12. Cartofii (9 pesticide)

De ce sunt periculoase?

Studiile Asociației Americane privind Siguranța Alimentelor au evidențiat efectele devastatoare ale pesticidelor după un consum îndelungat al produselor 'tratate„. Pesticidele sintetice duc la degradarea celulor creierului și a sistemului nervos, afectează bună funcționare a hormonilor și contribuie la apriția tumorilor. La copii, expunerea la pesticide duce la probleme neurologice serioase, deficiențe de atenție și întârzie dezvoltarea psihică și fizică.

 

Avocado e cu adevărat un fruct curat

Cum era și firesc, specialiștii francezi au realizat și un top al produselor a căror calitate este afectată mai puțin de folosirea pesticidelor. Conform rezultatelor testelor, fructele și legumele enumerate mai jos conțin maxim două pesticide. Unele țări exportatoare- deși foarte puține la număr- nu folosesc niciun pesticid pentru avocado, ananas sau sparanghel)

 1. Avocado
  2. Porumbul dulce
  3.Ananasul
  4. Varza
  5. Mazarea congelată
  6. Ceapa
  7. Sparanghelul
  8. Mango
  9. Papaya
  10.Kiwi
  11. Vinete
  12. Grepfruit
  13. Pepenii galbeni
  14. Conopidă
  15. Cartofii dulci

Citește și: