Berbecul

Prietenii adevărați sunt foarte importanți pentru tine și știi să apreciezi afecțiunea și sprijinul lor. La rândul tău, îți oferi ajutorul celor care au nevoie de tine și nu te gândești de două ori când ești chemată la greu. Din punct de vedere al compatibilităților astrale, cei mai buni prieteni îi vei găsi în zodiile Leu, Săgetător sau Gemeni, semne astrale la fel de active, optimiste și independente ca tine. În schimb, ar trebui să te ferești să te apropii prea mult de nativii din Fecioară sau Capricorn, pentru că nu aveți nimic în comun și vor apărea antipatii între voi.

Prietenii adevărați ai zodiei tale

Taur

Alegeți prietenii asemeni ție, onești, simpli, punctuali și harnici. Te vei înțelege de minune cu Fecioarele, cu Racii, cu Peștii sau chiar cu Vărsătorii, deși despre cei din urmă se spune că sunt mai superficiali. Oamenii te apreciază pentru firea ta echilibrată și capătă încredere în tine, chiar dacă nu îți dezvălui decât o mică parte din viața ta celorlalți. În ceea ce privește relațiile conflictuale, cele mai dificile zodii pentru tine ar putea fi Balanța sau Gemenii, care nu îți acordă atenția de care ai nevoie.

Gemeni

Fire dinamică și lipsită de răbdare, nu te înțelegi prea bine nici cu Racii, nici cu Capricornii, care au întotdeauna ceva de criticat la tine. În schimb, sunt multe alte zodii cu care vei avea relații de prietenie durabile și care te vor aprecia pentru toate calitățile tale. Balanțele, Scorpionii, Vărsătorii sau Leii se vor simți excelent în compania ta, iar în momentele de cumpănă poți apela cu încredere la sfaturile lor.

Rac

Atentă cu cei din jur, grijulie și familistă convinsă te vei împrieteni ușor cu persoanele care au aceleași principii de viață ca și tine. Nativii din Capricorn, Rac, Fecioară sau Scorpion pot fi prietenii adevărați ai zodiei tale, în compania cărora te vei simți în largul tău și apreciată. Mai dificil va fi să te înțelegi cu persoane din Gemeni sau din Balanță, iar cu Leii poți ajunge ușor la dușmănie.

Leu

Pe cât de ușor este să atragi atenția tuturor și mai ales admirația bărbaților, pe atât de ușor îți faci și dușmani, mai ales din rândul femeilor. Se pare că nu te vei înțelege niciodată cu persoanele născute în Capricorn, în Rac sau în Scorpion. În schimb, poți avea relații de prietenie cu Gemenii, cu Peștii sau cu Berbecii care vor aprecia firea ta deschisă, optimistă și puternică.

Fecioară

În relațiile de prietenie care contează cel mai mult pentru tine, te implici trup și suflet. Ești alături de prietenii tăi și la bine, și la greu, îi sfătuiești tot timpul, încerci să îi îndrumi și să le ordonezi viața… ba chiar devii uneori obositoare și insistentă. Unii acceptă prietenia ta fără rezerve, precum Taurii, Racii sau Peștii, dar alții se simt sufocați. În ceea ce privește dușmăniile, vei știi să le ocolești, dar nu te vei înțelege niciodată prea bine cu Săgetătorii, cu Leii sau cu Berbecii.

Balanță

Urăști singurătatea și faci tot posibilul să îți ții prietenii aproape, chiar dacă ai o familie numeroasă și un program activ. Găsești mereu timp pentru prietenii tăi, să îi asculți și să îi sfătuiești în momentele critice. Te simți cel mai bine în compania persoanelor născute în Gemeni, Leu sau Săgetător și se întâmplă foarte rar să îți faci dușmani. Toată lumea te place, deși ar putea apărea unele disensiuni cu nativii mai rigizi din Rac sau Taur.

Prietenii adevărați și dușmanii zodiei tale

Scorpion

Orgolioasă și ambițioasă cum ești, vor ieși scântei dacă te confrunți cu un nativ din Leu sau cu un Berbec încăpățânat. Deși ești diplomată și reușești să eviți conflictele, cu astfel de persoane vei avea mereu de furcă. Prietenii pe care îi apreciezi cu adevărat și cărora le oferi toată afecțiunea ta sunt puțini și aleși pe sprânceană. Cel mai bine te vei înțelege cu Balanțele, cu Taurii și chiar cu nativii Capricorni interesați și ei de carieră, ca și tine.

Săgetător

Ești deschisă cu toată lumea, te împrietenești ușor cu persoanele apropiate, dar păstrezi totuși o distanță discretă față de cei care vor să ți se bage în suflet. Nativii din Pești, Vărsător sau Gemeni reușesc să îți câștige cel mai ușor prietenia, alături de ei te distrezi și îți place să explorezi lucruri noi. Cât despre dușmani, se întâmplă foarte rar să intri în conflict cu cineva. Când lucrurile iau o turnură neplăcută, preferi să le întorci spatele persoanelor dificile. Cu toate acestea, cu nativii Capricorni nu te vei înțelege niciodată.

Capricorn

Protectoare, calculată și prudentă, ești o adevărată prietenă pentru cei care te cunosc foarte bine și care te apreciază. Te poți baza oricând pe nativii din Fecioară, Scorpion sau Rac, deoarece aceștia vor fi prietenii adevărați ai zodiei tale. Dar atitudinea ta mai severă și mai pretențioasă ți-ar putea aduce dușmani, în special dintre nativii Berbec sau Vărsător, care se împacă mai greu cu regulile și normele.

Vărsător

Ești capabilă de sacrificii și afecțiune necondiționată pentru prietenii tăi de suflet, dar foarte rar se întâmplă să ai atât de multă încredere în oameni. Deși ai o mulțime de prieteni cu care îți petreci timpul liber, puțini sunt cei care beneficiază de încrederea ta necondiționată, precum nativii din Leu, Gemeni sau Fecioară. În schimb, nu vei reuși niciodată să ajungi la un numitor comun cu persoane din Rac sau Capricorn și vor ieși scântei, dacă aveți ceva de împărțit.

Pești

Urăști oamenii prefăcuți și bârfitori și te ferești să stai în compania persoanelor dificile sau superficiale precum Berbecii sau Vărsătorii. Cu greu s-ar putea crede că vei avea vreodată dușmani, dar este posibil să intri în conflict cu nativi din Gemeni. Pe de altă parte, îți alegi prietenii cu grijă și te împaci foarte bine cu persoane născute în Rac sau în Capricorn, în Taur sau în Săgetător, nativi care ar putea avea aceleași preocupări și principii de viață ca și tine.

sursa foto: 123rf.com

Vezi și cele mai frumoase citate despre prietenie