După ce a fost acuzat de ipocrizie, pentru că a zburat cu avioane private, în timp ce se bate cu pumnul în piept că luptă pentru salvarea mediului, prințul Harry în sfârșit reacționează. Cum se apără

printul Harry explica de ce a folosit avioane private

De câteva săptămâni, ducii de Sussex, Harry și Meghan, sunt sub asediul presei și opiniei publice din Regat din cauza chetuielilor ridicate pe care le-au realizat pentru zboruri considerate de lux.

În decurs de 11 zile, aceștia au zburat de patru ori cu avioane private, când ar fi putut lua zbouri de linie. Practic, au contribuit la poluare și emisiile de carbon. Au fost acuzați de ipocrizie, pentru că amândoi susțin că luptă pentru salvarea mediului înconjurător.

Printre deplasări se numără o escapadă în Ibiza cu micul Archie și o vizită la vila lui Elton John, de la Nisa.

Într-un târziu, prințul Harry a răspuns criticilor. Ducele și ducesa de Sussex au fost aspru mustrați pentru că ar fi cheltuit sume importante pe avione private, pentru deplasări de familie, în această vară.

Marți, în cadrul unui eveniment care a avut loc la Amsterdam, unde prințul Harry a lansat o inițiativă de eco-turism, Travalyst, prințul Harry a răspuns criticilor.

„Toți putem face lucrurile mai bine, nimeni nu-i perfect. Toți avem responsabilitatea faptelor noastre. Întrebarea este ce facem ca să le echilibrăm', a spus ducele de Sussex.

În cadrul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri, jurnaliștii au insitat să-l provoace pe prințul Harry să vorbească mai mult pe acest subiect. Ducele de Sussex a precizat că nu și-a făcut un obicei din a zbura cu aeronave private.

„Am venit aici cu o cursă de linie. Mi-am petrecut 90% din viață călătorind în aeronave comerciale. Uneori se ivește ocazia în care trebuie să mă asigur că familia mea este în siguranță', a mai spus prințul Harry, motivând astfel de ce a apelat la cursele private.

De menționat e însă faptul că Harry și soția lui, Meghan, au folosit o aeronavă privată inclusiv la jumătatea lunii august, ca să zboare în Sicilia, la un eveniment organizat de Google, chiar pe tema schimbărilor climatice. Așa cum era de așteptat, au fost acuzați de ipocrizie, pe motiv că vorbesc mereu de măsurile care trebuie luate pentru stoparea încălzirii globale, în călătoresc cu avioane care poluează grav aerul.

Vezi și Prințul William și Kate Middleton, lecție de modestie pentru Meghan și prințul Harry. Cum au fost surprinși ducii de Cambridge și copiii lor

Citește și: