Actorul, care avea peste 50 de filme în palmares, era considerat ”o comoară națională, o voce calmă, un spirit delicat”.

Wilson, care a interpretat între 2011 şi 2014 rolul fermierului Hershel Greene din serialul „The Walking Dead”, s-a născut în Atlanta, pe 29 martie 1942. S-a mutat în Los Angeles, iar primul său rol important a fost în filmul ȚIn the Heat of the Night” (1967), premiat cu cinci Oscaruri.

În palmaresul său se mai află ”In Cold Blood”, adaptare după romanul omonim al lui Truman Capote, ”The Great Gatsby” şi ”The Ninth Configuration”, rol secundar care i-a adus o nominalizare la Globurile de Aur în 1980, ”The Last Samurai” şi ”Monster”, ”Pearl Harbor” sau ”Behind the Mask: The Rise of Leslie Vernon”.

De asemeni,a ctorul a apărut și şi în câteva episoade ale serialului „CSI: Crime Scene Investigation”, ”Law and Order”, ”The Twilight Zone” sau ”The X-Files”.

Foto: Hepta

Vezi și Doliu în lumea muzicii. Renumita soprană Montserrat Caballé a murit la vârsta de 85 de ani. A cântat cu Freddie Mercury melodia „Barcelona”

Citește și: