Atenție! Aceste pastile de răceală îți distrug iremediabil ficatul!

Aceste pastile de răceală îți distrug iremediabil ficatul!

Dacă obișnuiești să iei pastile de răceală pentru a elimina simptomele neplăcute, precum durerile de cap, nasul înfundat sau răgușeala, ar fi mai bine să apelezi la remedii naturale. Potrivit unui studiu al cercetătorilor scoțieni, paracetamolul, unul dintre cel mai des folosite analgezice contra răcelii, ar putea efecte toxice asupra ficatului dacă este administrat pe termen lung și în doze neadecvate. 

Pastile de răceală la fel de periculoase precum cancerul

Prea mult paracetamol poate duce la distrugerea mocoasei ficatului și există un risc crescut de instalare a cirozei hepatice, o afecțiune gravă ce poate duce la deces. Adeseori, paracetamolul este recomandat pentru tratarea durerilor de cap sau a febrei, simptome specifice răcelii.

Savanții au descoperit, în urma testelor realizate pe animale de laborator, că paracetamolul administrat pe termen lung și în doze crescute poate distruge celulele care căptușesc ficatul. Astfel, riscul de hepatită, ciroză hepatică sau chiar cancer este semnificativ crescut.

„Paracetamolul este principalul analgezic preferat pentru eliminarea durerii: este ieftin și considerat sigur, dacă este luat în doza potrivită', afirmă pentru thesun.uk coautorul studiului, dr. Leonard Nelson.

 

Citește și: Prințul Harry și Meghan Markle și-au făcut prima apariție publică, dar au încălcat deja o regulă a protocolului regal pe care William și Kate Middleton o respectă cu sfințenie

Cercetătorii de la Universitatea din Edinburgh speră că descoperirile lor vor duce la crearea de noi medicamente care să nu aibă efecte adverse asupra sănătății oamenilor. În același timp, specialiștii atrag atenția asupra administrării excesive de paracetamol fără recomandarea medicului.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com