Ne este clar, cat de strict si profesionist este Chef Catalin Scarlatescu, celebrul jurat din cadrul emisiunilor cu caracter culinar, asa ca, dupa ce a adunat ingredientele perfecte, a inceput sa lucreze la reteta pentru preparatul mult ravnit de Sarbatori. Dupa ani intregi de explorat si incercat diverse imbunatatiri la reteta traditionala pentru sarmale, Chef Catalin Scarlatescu, a descoperit secretul care le face sa fie extrem de gustoase.

 

sarmale_6SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

Ingrediente pentru rețeta secretă de sarmale a lui Chef Scărlătescu

2 kg ceapa

4 kg de carne tocata de porc

500 g orez

40 g piper

11 g sare/kg carne

o bucată de afumatura

bulion

varza murata

Mod de preparare:

  1. Se toca ceapa marunt, dupa care o calim pana prinde o culoare usor aurie si o lasam putin la racit. Apoi o amestecam cu carnea tocata, orezul spalat in prealabil, cimbru, sare, piper si inca 2 ingrediente secrete.
  2. Intre timp, alegem cele mai frumoase frunze de varza murata. Impaturim cu grija continutul. Dupa ce am terminat de facut sarmalele, tocam varza murata si o amestecam cu bulion.
  3. Este momentul sa punem totul in oala. Mai intai asezam un strat de varza, peste care adaugam cateva foi de dafin, dupa care asezam in mijloc o bucata generoasa de afumatura si incepem sa punem un strat de sarmale. Repetam cu un strat de varza si unul de sarmale pana cand umplem oala. Adaugam apa si un pic de ulei, dupa care le bagam la cuptor.
  4. Fierte cu dichis, mai bine de 4 ore, sarmalele lui Scarlatescu, ti se vor topi in gura.

Nu rata o rețetă de sarmalute traditionale!

Foto: www.incaunavarog.ro!

Citește și: Chef Scărlătescu: „M-am reîndrăgostit de mine“

Iată și care este cea mai bună rețetă de sarmale în foi de varză murată