Josie și-a început transformarea când avea 16 ani și suferea că nu poate să posteze și ea pe Instagram fotografii în care să dea bine. Încercase diverse diete, dar nimic nu părea să funcționeze. Mai mult, din cauza frustrărilor, începuse să mănânce și mai mult, și mai nesănătos.

Până într-o dimineață, când și-a spus că așa nu se mai poate, că s-a săturat să fie grasă. S-a dezbrăcat în fața oglinzii, și-a făcut fotografii din toate unghiurile, și-a notat toate măsurile, știind deja că acestea se vor schimba. Era mai hotărâtă ca niciodată.

A renunțat total la zahăr și la o parte dintre carbohidrați

Și-a început hotărâtă călătoria. Și-a fixat inițial ținte mărunte, dar renunțarea totală la zahăr și scoaterea din alimentație (nu totală) a carbohidraților au făcut ca în scurt timp să apară și rezultate. În lupta cu kilogramele i s-a alăturat și tatăl ei. Fire competitivă, a luat această bătălie foarte în serios. Deja ajunsese la 90 de kilograme, de la 127, doar prin schimbările făcute în dietă.

Devenise mai încrezătoare în ea, așa că a făcut și următorul pas, mergând și la sală.

De la începutul călătoriei sale, a postat totul, pas cu pas, pe un cont de Instagram, @nolongerfatjosie. Porțiile de mâncare, fotografii cu evoluția sa, totul. Deși, inițial, a crezut că feed-back-ul va fi unul negativ și că lumea o va lua în râs, nu s-a întâmplat deloc așa. Oamenii au sprijinit-o, au felicitat-o pentru fiecare reușită, ba chiar i s-au alăturat în lupta cu kilogramele.

Josie avea 127 de kilogrameSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 11

Recunoscătoare, Josie își lua măcar o oră zilnic pentru a răspunde fiecăruia, în parte. Când un prieten virtual îi scria că cedează și că renunță la dietă, Josie îl încuraja, așa că, în scurt timp a devenit un model de urmat, o persoană influentă pe rețelele de socializare.

În plan personal, din adolescenta grasă, arătată cu degetul și de care râdea toată lumea la școală, se transformase într-o tânără zveltă, de 63 de kilograme, pe care toate hainele stăteau ireproșabil. A fost o victorie majoră pentru Josie, care a câștigat enorm la capitolul încredere în sine.

Între timp, Josie a împlinit 18 ani, iar kilogramele nu au mai revenit. Ceea ce a început ca o dietă s-a tranformat într-un stil de viață, pe care tânăra îl împărtășește oricui e interesat.

Vezi și Dragoș Pătraru a slăbit 30 de kilograme. Iată cum a reușit

Citește și: