Șocant! A scris nuvela ”Cum să-ți omori soțul” și acum e acuzată că și-a ucis partenerul de viață.

Cum sa-ti ucizi sotul

Adesea, ce se întâmplă în viața reală depășește cu mult ficțiunea. De altfel, și ficțiunea trebuie să pornească de undeva. Un astfel de caz, incredibil la prima vedere, s-a petrecut în Oregon, SUA.

O scriitoare, Nancy Crampton-Brophy, a publicat în 2011 nuvela ”Cum să-ți omori soțul”. În iunie, anul acesta, soțul ei, Daniel Brophy, a fost găsit împușcat mortal în Institutul Culinar Oregon. Daniel îi fusese partener de viață lui Nancy (de 68 de ani) în ultimii 27 de ani.

Câteva luni mai târziu, Nancy a fost arestată în legătură cu moartea soțului ei. Femeii i se aduc mai multre acuzații, printre care și cea de crimă.

Pentru moment, nu a fost pus pe tapet niciun motiv, următoarea înfățișare fiind programată pentru 17 septembrie.

Dar cum s-a ajuns la această acuzație? E demn de menționat faptul că multe dintre scrierile lui Nancy se referă la crime, mai cu seamă la asasinarea unui soț ipotetic.

Iar nuvela ”Cum să-ți omori soțul”, publicată pe un blog, care acum este privat, explorează în mod special acest act. În scriere există capitole cu avantaje și dezavantaje ale unei astfel de crime. ”Divorțul este scump. Și chiar vrei ca bunurile să fie împărțite la doi?”, scrie autoarea.

Tot pe blogul său, Nancy scrie că dictonul în care cred mulți, cum că scriitorii sunt niște mincinoși, nu e deloc adevărat. ”Nu-mi amintesc cine a spus asta, dar nu e adevărat. Când scrii ficțiune, sapi adânc în porțiuni din propria viață, uitate demult sau pur și simplu îngropate intenționat”, scrie Nancy. Practic, propriile afirmații sunt cele care au adus-o în justiție.

Vezi și Un cântăreț celebru e acuzat de crimă și o recunoaște: ”Era genul de situație ori eu, ori el. Orice animal ar fi procedat la fel”

Citește și:

Loading...