Una dintre cele mai cunoscute voci din lume s-a stins. Avea 75 de ani și o poveste incredibilă de viață

actrita care era vocea lui Minnie Mouse a murit

Russi Taylor, cea care a fost vocea lui Minnie Mouse în ultimele trei decenii, a murit în California, la 75 de ani.

Anunțul trist a fost făcut de compania Walt Disney, într-un comunicat: „Minnie Mouse şi-a pierdut vocea prin moartea lui Russi Taylor”.

În ultimii 40 de ani, actrița şi-a împrumutat vocea unei mulţimi de personaje, dar era în principal cunoscută ca vocea lui Minnie.

„Timp de peste 30 de ani, Minnie şi Russi au lucrat împreună pentru a distra milioane de persoane din întreaga lume, într-o asociere care a făcut din Minne o figură emblematică, de talie mondială, îndrăgită de toţi şi o legendă a companiei Disney”, se mai arată în comunicat.

Vis de copil

Născută în Massachusetts, în 1944, legătura lui Taylor cu compania Disney i-a marcat întreaga viaţă, cum ea însăşi a povestit într-o anecdotă.

„Când eram mică, am fost cu mama şi cu fratele meu în Disneyland. Ne-am aşezat pe o bancă să mâncăm floricele de porumb şi l-am văzut alături pe Walt (Disney). Ne-am prezentat şi am împărţit floricele de porumb. M-a întrebat ce vreau să fac când voi fi mare iar eu i-am răspuns: <<Vreau să lucrez pentru dumneavoastră>>. El mi-a răspuns <<Ok>>…şi asta am făcut până acum”, a povestit actriţa.

În 1986, a devenit vocea lui Minnie, în urma unei competiții dure, alături de alte 200 de aspirante.

Vezi și Doliu în showbiz! Celebrul actor Rutger Hauer a murit!

Citește și: