A ajuns la medic cu lentila de contact blocată în ochi de 28 de ani. N-o deranjase, nu știa că e acolo

lentila de contact blocata in ochi 28 de ani

O femeie din Marea Britanie a ajuns la medic cu un ochi umflat, la șase luni distanță din momentul în care și-a dat seama că ceva era în neregulă. Și, într-adevăr, ceva era în neregulă. Însă situația era cu mult mai gravă decât își imagina.

Medicii de la un spital din Dundee, Scoția, au găsit în ochiul femeii un chist cu un diametru de 6 milimetri. Au dus-o în sala de operație, dar, în timpul intervenției, au descoperit și de ce se formase acesta. 'Nucleul' chistului era o lentilă de contact care devenise extrem de rigidă.

Cu greu a fost scoasă din ochi, pentru că devenise extrem de casabilă.

La o analiză minuțioasă, medicii și-au dat seama că genul de lentilă extras din ochiul femeii nu se mai fabrica de foarte mulți ani. Nici femeia nu-și amintea să fi purtat astfel de lentile. În schimb mama ei și-a amintit un episod la care nimeni nu se mai gândise de mulți ani.

Accident la badminton

Când pacienta avea 14 ani, a avut un accident la badminton, fiind lovită în ochi. Purta astfel de lentile de contact atunci. Una s-a pierdut. După ce a fost căutată o vreme, toată lumea s-a resemnat. În ochi nu avea cum să fie, o căutaseră suficient de bine. Nu însă și pe interiorul pleoapei, unde se ascunsese.

Și totul a fost dat uitării. Ochiul a suferit câteva zile, dar toți au presupus că de la lovitură. După care totul a reintrat în normal. Timp de 28 de ani, până la prezenta operație.

Foto: Sirjhun Patel/BMJ Case Reports

Vezi și Această tânără a observat o umflatură pe față, dar aceasta se tot mișca. Ce au scos medicii de sub piele e îngrozitor

Citește și: