Vârsta e doar o cifră demonstrează regina Marii Britanii, care deține recordul pentru cel mai longeviv monarh al Regatului Unit. Însă bucătarul de la palatul Buckingham a dezvăluit că preferințele culinare ale Suveranei nu s-au schimbat prea mult de-a lungul timpului, potrvit site-ului  BrightSide.

Regina Elisabeta alege mult felurile de mâncare și este adepta unui regim sănătos, excluzând produsele care conțin coloranți. În schimb, îi plac foarte mult biscuiții de casă pe care îi consumă adesea, la micul dejun, alături de un ceai negru.

Micul dejun al Reginei mai poate conține fructe și cereale, însă ea este de-a dreptul topită după pâinea de casă unsă cu gem. Potrivit fostului său bucătar-șef,  McGrady, în preajma sărbătorilor de iarnă, la micul dejun mai mănâncă și trufe proaspete pe care le primește cadou. În plus, de două ori pe săptămână, Regina primește o listă cu sugestii de meniu și marchează ce îi place.

Citește și: Andreea Bănică vorbește despre problemele din familia ei: „Mi-am jurat că eu nu voi sta niciodată lângă un bărbat care va ridica mâna la mine…”. Dezvăluiri neașteptate

Cum arată meniul reginei Elisabeta

  • Mic dejun:  Regina își începe ziua mai devreme cu cană de ceai proaspăt preparat din Earl Gray, fără zahăr și câțiva biscuiți de casă. Micul dejun tipic al Reginei mai include fructe și cereale. Ea mai consumă uneori pâine prăjită cu gem sau marmeladă și, iar uneori, ouă cu somon afumat și trufe.
  • Gustare:  Un pahar de gin înainte de prânz. Înainte de prânz Majestatea sa preferă un pahar de gin și Dubonnet, cu multă gheață și o felie de lămâie.
  • Prânzul are loc la ora 13.00 și consumă de obicei, pește la grătar pe un pat de spanac sau dovlecei sau pui la grătar cu o salată. Regina tinde să evite alimentele care conțin amidon, astfel că nu există în meniu paste, orez sau cartofi.
  • Gustare:  Ceai cu prăjituri și sandvișuri.  Ceaiul de după-amiază este servit cu un tort de miere și cremă sau cu o prăjitură din biscuiți din ciocolată, pe care Majestatea sa o adoră. Potrivit fostului bucătar-șef, McGrady, două tipuri de sandwich-uri sunt obligatorii la ceaiul de la ora 5, cum ar fi castravetele, somonul afumat și oul cu maioneză sau șuncă și mustar sau  pâine cu gem și unt.
  • Cina: Cina conține de obicei carne și garnituri asortate. Sosul de ciuperci și smântână alături de diferite fripturi reprezintă pentru Majestatea Sa cina ideală. În fiecare seară, încheie cina cu un pahar de șampanie. Spune că spumantul o relaxează și o ajută să doarmă mai bine.

Citește și: