9 beneficii uimitoare pe care le are mierea naturală

9 beneficii uimitoare pe care le are mierea naturală

Mierea naturală nu ar trebui să vă lipsească de pe masă și din meniul zilnic. Are o mulțime de proprietăți pentru sănătate și este un produs cât se poate de natural.

Pentru a beneficia de toate calitățile și proprietățile mierii, cel mai bine este să o procurați din surse sigure. În general, în magazine aveți șanse mari să cumpărați miere contrafăcută.

Mierea a fost folosită de nenumărate culturi din întreaga lume în ultimii 2.500 de ani.

Numeroasele beneficii pentru sănătate ale mierei au făcut-o un element important al medicamentelor tradiționale, cum ar fi tratamentele ayurvedice.

Cercetătorii studiază beneficiile sale în legătură cu medicina modernă, în special în vindecarea rănilor.

De ce este mierea atât de populară? Cel mai probabil, este ușurința cu care poate fi consumată.

Se poate mânca direct, se pune pe pâine, se amestecă cu sucuri sau orice băutură în loc de zahăr sau se amestecă cu apă caldă, suc de lămâie, scorțișoară și alte plante pentru a face un medicament.

Este savurată de toți datorită gustului său, are beneficii pentru sănătate, este utilă și versatilă.

Lăptișorul de matcă. 8 beneficii pentru sănătate ale lăptișorului de matcă

9 beneficii uimitoare pe care le are mierea naturală

1. Îndulcitor sănătos

Poate fi folosit ca un substitut pentru zahăr în multe alimente și băuturi.

Aceasta conține aproximativ 69% glucoză și fructoză, permițându-i să fie utilizată ca un îndulcitor mult mai sănătos decât zahărul normal.

2. Ajută la slăbit

Deși are mai multe calorii decât zahărul consumat cu apă caldă, mierea ajută la digerarea grăsimii stocate în organism.

În mod similar, mierea cu suc de lămâie sau scorțișoară ajută la reducerea greutății.

3. Îmbunătățește energia

Mierea conține aproximativ 64 de calorii per lingură.

Prin urmare, este folosită de mulți oameni ca sursă de energie. O lingură de zahăr vă va oferi aproximativ 15 calorii.

Carbohidrații din acesta pot fi transformați cu ușurință în glucoză, deoarece este foarte simplu pentru corp să digere această substanță pură și naturală.

Cea mai sigură metodă să testezi puritatea mierii

4. Îmbunătățește performanța sportivă

Cercetările recente au arătat că mierea este un excelent ajutor ergogen și ajută la sporirea performanțelor sportivilor.

Este o modalitate excelentă de a menține nivelul de zahăr din sânge, de a recupera mușchii și de a restabili glicogenul după un antrenament, precum și de a regla cantitatea de insulină din organism.

5. Bogată în vitamine și minerale

Acesta conține o varietate de vitamine și minerale. Tipul de vitamine și minerale și cantitatea lor depinde de tipul de flori folosite pentru apicultură.

În mod obișnuit, mierea conține vitamina C, calciu și fier. Dacă verificați conținutul de vitamine și minerale în zahăr obișnuit din orice altă sursă, îl veți găsi complet nesemnificativ.

6. Proprietăți antiseptice

Are proprietăți antibacteriene și antifungice, deci este adesea folosită ca antiseptic natural în medicamentele tradiționale.

7. Proprietăți antioxidante

Acesta conține nutraceuticale, care sunt foarte eficiente pentru îndepărtarea radicalilor liberi din organism.

Ca urmare, imunitatea organismului nostru este îmbunătățită împotriva multor boli, chiar și potențial letale cum ar fi cancerul sau bolile de inimă.

8. Îngrijește pielea

Laptele și mierea sunt adesea servite împreună, deoarece ambele ingrediente ajută pielea să fie sănătoasă și frumoasă.

Consumul acestei combinații în fiecare dimineață este o practică obișnuită în multe țări, tocmai din acest motiv.

Spală-ți tenul cu miere naturală. Folosește această rețetă de demachiant cu miere

9. Grăbește vindecarea rănilor

Cercetări semnificative se desfășoară pentru a studia beneficiile sale în tratarea rănilor, iar Standardul Nursing explică unele dintre aceste beneficii în managementul ranilor din document.

  • Mierea are proprietăți antimicrobiene.
  • Ajută la promovarea debridării autolitice.
  • Deodorizează rănile urâte.
  • Ea accelerează procesul de vindecare prin stimularea țesuturilor rănite.
  • Ajută la inițierea procesului de vindecare în răni latente.
  • De asemenea, ajută la promovarea vindecării rănilor umede.

Aceste puteri vindecătoare nu sunt supraestimate.

Unitatea de Cercetare Waikato Honey oferă detalii despre cercetarea la nivel mondial care se desfășoară cu privire la beneficiile mierei din medicină.

Mai mult, BBC a raportat în iulie 2006 că medicii de la spitalul Christie din Didsbury, Manchester intenționează să-l folosească pentru recuperarea mai rapidă a pacienților cu cancer după o intervenție chirurgicală.

O astfel de cercetare va oferi dovezi științifice pentru credințele deținute de iubitorii de miere din întreaga lume și va ajuta la propagarea beneficiilor pentru mai mulți oameni.

De ce este mierea atât de bună și sănătoasă

Nu toată mierea este creată în mod egal, astfel încât calitatea este diferită.

Atât prețul, cât și beneficiile pentru sănătate ale mierii depind de calitatea acesteia.

A devenit foarte important pentru producători și consumatori să înțeleagă diferiții factori care afectează calitatea mierii.

Unii dintre acești factori includ tipul de flori utilizate în formarea fagurilor, procesul de amestecare, condițiile de depozitare, temperatura încălzirii și multe altele.

Studiu: mierea Manuka omoară mai multe bacterii decât majoritatea antibioticelor

Tipul de flori

Potrivit Centrului de Cercetare Honey de la Universitatea din Waikato, Noua Zeelandă, nu există suficiente dovezi pentru a trage concluzii cu privire la proprietățile mierei, în special proprietățile antimicrobiene, pe baza tipului de flori utilizate pentru producerea acesteia.

Cu toate acestea, s-au efectuat cercetări ample privind soiul de honeydew obținut din pădurile conifere din munții central-europeni și soiul manuka obținut din Noua Zeelandă.

S-a descoperit că tipul de honeydew are o activitate microbiană ridicată, în timp ce tipul manuka a fost descoperit ca având o activitate non-peroxidică mare.

Amestecare

Se crede că mierea naturală poliflorală (obținută din mai multe flori) oferă mai multe beneficii decât monoflora.

Prin urmare, multe companii vând miere amestecată deoarece oferă avantajele unui soi și, prin urmare, sunt considerate a fi mai sănătoase decât mierea neamestecată.

Depozitare

Când este stocată pentru o lungă durată, devine mai închisă în culoare.

Pierde unele dintre proprietățile sale și poate, de asemenea, să fermenteze dacă conținutul de apă este prea mare.

Prin urmare, ar trebui să se evite depozitarea prelungită, în timp ce mierea recoltată ar trebui să fie preferata.

Încălzire

Mierea naturală încălzită duce la schimbări drastice în compoziția sa chimică.

Ca urmare, încălzirea la temperaturi ridicate reduce mult din beneficii. Nu puneți niciodată miere în ceai sau lapte fierbinte.

Deși materiile prime, prin definiție, înseamnă mai puțină prelucrare (și fără încălzire), mierea organică este pregătită utilizând metode de producție ecologice și standarde de procesare stricte, în care încălzirea la temperaturi ridicate nu este permisă.

5 beneficii surprinzătoare ale mierii de albine pentru sănătate

Conținutul de apă

Mierea poate fi supusă, de asemenea, fermentației. Dacă conținutul de apă este ridicat (peste 19%), șansele de a deveni fermentate sunt ridicate.

Puteți măsura conținutul de apă utilizând un refractometru.

Mai mult, mierea naturală care curge liber conține fie un conținut mai mare de apă, fie este încălzită pentru a deranja procesul natural de cristalizare, reducând astfel beneficiile pe care vi le va conferi.

Culoare

Culoarea mierii este un instrument foarte util pentru a-i judeca calitatea.

Mierea de culoare deschisă este mai de calitate decât culoarea închisă, deoarece are o aromă delicată. Se întunecă la depozitare și la încălzire.

Filtrarea

Majoritatea beneficiilor se datorează prezenței polenului în miere.

Fără polen, este o soluție de glucoză-fructoză și este la fel de rea pentru tine ca și zahărul.

Din păcate, companiile comercializează produsul transparent ca și calitate, în timp ce, în realitate, mierea ultra-filtrată nu are deloc beneficii pentru sănătate.

Acestea fiind spuse, ar trebui să fiți foarte precauți în timp ce consumați miere bogată în polen. Dacă aveți o alergie la polen, evitați să o consumați.

Ce este mierea organică?

Unii oameni cred că toată mierea disponibilă pe piață este naturală și obținută din sălbăticie.

Alții consideră că, în timpul producției sale efectuate pe ferme pulverizate chimic, se poate contamina cu pesticidele pulverizate pe culturi și buruieni.

Cu toate acestea, adevărul este că albinele pot fi, de asemenea, afectate de utilizarea extensivă a pesticidelor, care continuă în fermele tratate chimic.

Această problemă este atât de gravă încât dacă utilizarea excesivă a pesticidelor nu este redusă, ar putea duce la o situație globală instabilă, deoarece populația albinelor din întreaga lume poate deveni tot mai mult afectată.

Dacă pesticidele pot ucide albinele, cum pot să nu afecteze mierea produsă de aceste albine?

Cum prepari ”mierea” de păpădie, leac excelent pentru ficat

În plus, producția neecologică implică antibiotice pentru controlul bolilor.

De asemenea, trebuie menționat faptul că până în prezent nu există dovezi științifice că mierea organică este mai sănătoasă decât soiul neecologic.

Atunci de ce ar trebui să mănânci miere organică? Mulți oameni preferă să fie precauți.

Majoritatea deciziilor noastre se bazează pe credințele și conștiința noastră.

Deoarece producția ecologică implică respectarea unor reguli stricte, oamenii se simt în siguranță atunci când consumă tip organic în comparație cu atunci când mănâncă non-organice.

Cum se poate produce contaminarea cu pesticide și antibiotice a mierii:

Contaminarea mierii

Acesta poate fi contaminat cu pesticidele pulverizate pe culturi printr-una sau mai multe dintre următoarele moduri:

– În unele cazuri, când plantele și buruienile care conțin flori au fost pulverizate cu pesticide, albinele se otrăvesc.

– De multe ori, pesticidele sunt pulverizate direct pe albine.

– În multe cazuri, albinele colectează nectarul și polenul care a fost contaminat cu pesticide.

– Când pesticidele sunt pulverizate, o parte din cantitatea este acumulată în apă pe sau în apropierea plantelor.

Când albinele beau această apă, ele sunt, de asemenea, afectate.

– În unele cazuri, pesticidul este pulverizat pe stupi sau este transportat de la plantele pulverizate.

Reziduuri de antibiotice

Albinele convenționale primesc doze mari de antibiotice pentru a le proteja de boli, dar, din păcate, mierea devine contaminată și cu aceste antibiotice.

În 2002, probele de miere chineză au fost testate pentru prezența antibioticelor în Europa.

S-a constatat că mai multe eșantioane conțin urme de antibiotice, ceea ce a dus la interzicerea importului de miere chineză în Europa.

Interdicția a fost ulterior eliminată în 2004, datorită îmbunătățirii standardelor veterinare chinezești, iar importurile de miere din China au fost reluate.

Ce duce la această contaminare cu antibiotice?

Spre deosebire de producția ecologică, producția convențională de miere nu implică orientări stricte privind cantitatea și modul de transmitere a antibioticelor către albine.

Ca urmare, apicultorii au o mână liberă atunci când folosesc aceste antibiotice.

Atunci când agricultorii folosesc cantități excesive de antibiotice, șansele de contaminare cresc.

Care este problema cu reziduurile de antibiotice găsite în miere?

Antibioticele administrate albinelor sunt antibiotice veterinare. Dozele mari administrate la ființele umane pot provoca cancer și anemie aplastică.

Multe țări nu au interzis utilizarea unor medicamente dăunătoare în apicultură.

Care sunt beneficiile pentru sănătate ale mierei?

Beneficiile de sănătate ale mierei sunt destul de impresionante și, din moment ce este o sursă atât de concentrată de nutrienți, aceasta poate fi adăugată la diferite mese.

Mierea este capabilă să monitorizeze nivelurile de zahăr din sânge, să crească energia într-un mod sănătos și durabil, să calmeze inflamația, să protejeze sănătatea inimii, să accelereze procesul de vindecare a rănilor și să prevină infecțiile.

Cum să folosești mierea naturală pentru a avea un ten fără riduri

Ce conține mierea?

Mierea naturală conține un număr de minerale și vitamine, inclusiv vitamina A, vitamina C, fier și calciu.

Există, de asemenea, antioxidanți importanți, cum ar fi flavonoide și alcaloizi.

Există urme de mai mult de 15 aminoacizi găsite în miere!

Este mierea naturală bună pentru organism?

Da, mierea naturală este foarte bună pentru tine. Deși are un conținut ridicat de zahăr, există numeroși antioxidanți și compuși organici care o fac bună de consum.

Mierea produsă local, cunoscută și sub numele de miere brută, este cel mai sănătos tip pe care l-ați putea cumpăra.

Despre mierea organică

Mierea organică este într-adevăr bună pentru sănătate. Este neprocesată, deci păstrează toate mineralele și antioxidanții.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto

Loading...