Cum amenajezi camera copilului cu efort minim și în așa fel încât să nu fie necesare schimbări încă mulți ani? Avem răspunsurile.  

  1. Primul lucru de care trebuie să ții cont este acela că în această încăpere trebuie asigurate cele mai bune condiții: cât mai multă lumină naturală, aer curat, o bună încălzire, mobilier rezistent, o saltea confortabilă.
  2. Al doilea aspect important este, desigur, vârsta copilului, dar trebuie să știi că există și unele trucuri care fac să nu fie nevoie de prea multe modificări ale acestei camere, pe parcursul anilor. Pentru o amenajare flexibilă, contează mult alegerea mobilierului – mobilier camera copilului, dar și piese multifuncționale – dar și culoarea cu care vopsești pereții, cele mai indicate fiind nuanțele neutre, dar luminoase, care pot fi menținute multă vreme.
  3. Mobilierul multifuncțional te ajută să câștigi spațiu, să nu cheltuiești prea mult (având în vedere faptul că nu vei mai avea nevoie de multe piese de mobilier), dar și să transformi rapid această cameră, atunci când cel mic va crește.
  4. Camera copiilor trebuie să fie un loc pentru dormit, joacă și studiu, așa că toate acestea trebuie să se regăsească în modul în care este organizat spațiul. Camera va avea însă nevoie și de o zonă pentru depozitarea jucăriilor sau a altor obiecte.
  5. Mobilierul instalat în camera bebelușului are nevoie de elemente de protecție – barieră de protecție pentru pat, protecție pentru ușă și colțurile mobilierului. Este, de asemenea, nevoie să fie asigurate ferestrele și balconul.
  6. Nu lăsa prea multe aparate electronice în camera celor mici. Televizorul, dar mai ales telefonul și tableta le pot perturba somnul.  
  7. Ține cont și de preferințele copilului atunci când amenajezi acest spațiu. O cameră decorată în funcție de hobby-urile sale va fi un spațiu pe care îl va îndrăgi, cu siguranță.
  8. Îți va fi simplu să transformi o cameră pentru copii într-o cameră pentru adolescenți dacă alegi de la bun început să decorezi cât mai simplu. În camera adolescenților trebuie să existe un birou și ar putea fi util și un pat supraetajat.

Sursa foto: Shutterstock.com