Rezervă-ți câteva momente pentru tine în fiecare săptămână. Tenul tău îți va mulțumi, iar tu vei fi bucuroasă că nu ai nevoie de investiții mari pentru a te simți frumoasă și îngrijită. Important e doar să-ți faci timp. Iată câteva măști faciale cu fructe și legume.

Mască facială cu piersică pentru luminozitatea tenului

Dacă ai tenul tern, apelează cu încredere la această mască naturală. O poți folosi atât pentru față, cât și pentru mâini. Ai nevoie de o piersică bine coaptă, un iaurt natural, o lingură de miere și o lingură de ulei de măsline extravirgin. Scoate sâmburele piersicii și paseaz-o cu tot cu coajă. Adaugă celelalte ingrediente și amestecă până se formează o pastă omogenă. Aplică pe față, evitând conturul ochilor și al buzelor. Lasă să acționeze 20 de minute și apoi curăță bine fața cu apă călduță spre rece.

Măști de față antirid cu pepene galben

Pentru a estompa ridurile, îți propunem două variante de tratamente de făcut acasă, ambele pe bază de pepene galben.

  • Amestecă 100 de grame de pepene galben pasat cu două linguri de miere polifloră. Aplică pe față cu mișcări delicate, circulare și insistă în zonele în care ai riduri. Poți folosi și pentru gât, dar cu mișcări ascendente. După 20 de minute, curăță fața cu apă călduță.
  • Varianta a doua: ai nevoie tot de 100 de grame de pepene galben, pe care-l combini cu 3 picături de esență de lavandă și cu două linguri de miere. Folosești același mod de aplicare ca în cazul anterior. Poți aplica aceste măști de două ori pe săptămână.

Măști faciale cu fructe și legume – Măști cu pepene roșu

Are 93% apă, conține vitaminele A și C și este ideal atât pentru gustările răcoroase de vară, cât și pentru pielea ta. Iată trei măști cu pepene roșu pentru diferite tipuri de ten.

  • Pentru ten matur

Amestecă o lingură de suc proaspăt de pepene roșu cu una de avocado copt, bine pasat. Aplică pe față și lasă să acționeze 15-20 de minute. Curăță fața cu apă rece. Avocado este bogat în acizi grași Omega-3, vitamina E și antioxidanți și, în combinație cu pepenele roșu, este un tratament natural ideal anti-îmbătrânire.

  • Pentru ten uscat

Ai nevoie de o lingură cu suc de pepene roșu și de una de miere organică. Amestecă ingredientele, aplică pe față, lasă să acționeze 20 de minute și apoi îndepărtează cu apă rece din abundență. Cele două ingrediente combinate vor hidrata și hrăni tenul.

  • Pentru ten acneic

Combină o lingură cu suc de pepene roșu cu o lingură cu banană pasată. Aplică amestecul pe față, evitând conturul ochilor și al buzelor. Curăță cu apă caldă după 10-15 minute. Banana reduce inflamația, iar sucul de pepene acționează ca o cremă hidratantă.

Citește și – Măști faciale cu cafea pentru orice tip de ten

Mască facială cu roșii pentru ten gras sau acneic

Ai nevoie de două roșii bine coapte, două linguri cu zahăr și o lingură cu suc de lămâie proaspăt. Pasează roșiile (fără coajă), amestecă-le cu restul ingredientelor și aplică pe față și gât. Clătește cu apă caldă, după un sfert de oră. Poți folosi această mască de două-trei ori pe săptămână. Dacă vezi că tenul devine prea uscat, folosește-o doar o dată pe săptămână.

Mască de față cu castraveți

Castravetele are proprietăți calmante și este un remediu excelent pentru pielea expusă la soare, deshidratată și uscată. Combină jumătate de castravete pasat, fără coajă, cu un iaurt natural și vei obține o mască perfectă pentru împrospătarea tenului. Dacă ai tenul foarte uscat, poți adăuga câteva picături de ulei de măsline sau de cocos. Aplică pe față cu mișcări circulare, delicate, lasă să acționeze 15 minute, apoi îndepărtează cu apă caldă, iar la final cu apă rece.

Cum prepari și aplici corect o mască de față

Primul lucru la care trebuie să fii atentă este să folosești ingrediente de calitate, proaspete. Apoi să respecți cantitățile și, dacă e cazul, ordinea în care le amesteci. Întotdeauna fii atentă să eviți conturul ochilor și pleoapele, deoarece pielea este mai fină în aceste zone. Respectă, de asemenea, timpul de aplicare și nu uita să nu îndepărtezi niciodată o mască preparată acasă cu apă fierbinte. De preferat călduță sau chiar rece. Și ultimul lucru, de care, de fapt, trebuie să ții cont de la început este să îți cureți sau exfoliezi foarte bine tenul înainte de aplicarea măștii.

Foto: 123rf

Citește și – Măști de față cu struguri pe care le poți face acasă