8 alimente care sunt bune pentru pancreasul tău

8 alimente care sunt bune pentru pancreasul tău

Pancreasul este parte a sistemului digestiv, iar ceea ce mănânci îi poate face bine sau nu. Iată cât de important este pancreasul și ce alimente îi fac bine.

Dacă nu ai avut niciodată dureri pancreatice, s-ar putea să nu știi despre ce organ este vorba și care importanța sa în organism.

Pancreasul este important – produce hormoni

Pancreasul este parte a sistemului digestiv și se regăsește în cavitatea abdominală, în spatele stomacului.

El este responsabil de producerea unor hormoni importanți precum insulina, polipeptidele, somatostatina, glucagonul.

Pancreasul este precum un burete și produce enzime care descompun diferite alimente pentru altele.

Mergi la sală ca să faci mușchi? Află ce medicament nu trebuie să mai iei

Pancreatita este inflamarea pancreasului și se resimte prin durere severă, febră și diaree.

Sănătatea acestui organ este vitală pentru sănătatea organismului. Sunt multe alimente care pot proteja pancreasul.

8 alimente care sunt bune pentru pancreasul tău

1. Usturoiul

Este o legumă sănătoasă ce conține sulf, arginină, seleniu, oligozaharide, favonoide – despre care se spune că previn cancerul pancreatic.

2. Spanacul

Spanacul este o alegere excelentă pentru un pancreas sănătos.

Dieta ce include spanac și alte legume protejează pancreasul de cancer.

3. Iaurtul probiotic

Probioticele pot fi benefice în menținerea echilibrului bacteriilor sănătoase din organism.

Culturile active din iaurt ajută digestia, protejează sistemul digestiv, pot reduce riscul unor probleme de sănătate.

4. Cireșele

Cireșele sunt bogate în antioxidanți, compus ce previne cancerul.

Cea mai bună alegere sunt cireșele bio, cele de țară, care nu au fost expuse pesticidelor și altor chimicale.

O aplicație pe smartphone poate depista cancerul de pancreas

5. Ciupercile

Un extract din ciuperci medicinale s-a dovedit că inhibă dezvoltarea și creșterea celulelor canceroase.

Ciupercile sunt o sursă bună de fibre, seleniu, potasiu, vitamina D2, au puține calorii.

6. Broccoli

Flavonidele din broccoli – apigenina, protejează țesuturile pancreasului.

Pentru a primi toți nutrienții importanți din broccoli este recomandat a fi consumat crud sau la aburi.

Gătitul îndelung elimină toți nutrienții.

7. Cartofii dulci

Cartofii dulci sunt buni pentru pancreas, căci îi oferă protecție eliberând gradual zaharurile în organism.

8. Strugurii roșii

Strugurii roșii sunt o sursă bună de resveratrol, un antioxidant puternic.

Acesta previne deteriorarea vaselor de sânge și reduce inflamațiile și induce moartea celulelor bolnave în cazul cancerului de pancreas.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto

Loading...