Remediile naturiste pentru gută includ utilizarea de cărbune activ, bicarbonat de sodiu, suc de lămâie, mere, cireșe, etc.

Există anumite soluții pentru gestionarea acestei stări precum menținerea unei greutăți sănătoase, hidratarea, evitarea alcoolului, purtarea pantofilor confortabili.

Guta este un tip de artrită inflamatorie, care apare într-o articulație și poate debuta brusc. Acesta este cauzată de cristalele de acid uric care se depun într-o articulație.

Există șanse mari ca problema să se dezvolte, cu excepția cazului în care se va schimba modul de viață și a stilul de viață.

Mâncați sănătoș, rămâneți active și mențineți un flux sanguin sănătos și un aport de lichid în organism.

Tratamente naturale pentru vezică hiperactivă. Nu vei mai urina prea des!

7 remedii naturiste pentru gută. Iată ce te ajută

Menținerea unei greutăți sănătoase

Dietele dure și fluctuațiile frecvente în greutate pot duce la gută, deci dacă încercați să scăpați în greutate, faceți acest lucru într-o manieră sănătoasă și responsabilă.

Încercați dietele care sunt bogate în proteine ​​și cu conținut scăzut de grăsimi pentru rezultate optime.

Stai hidratată

Apa este cea mai bună metodă de a hidrata corpul și de a elimina excesul de toxine.

Atunci când organismul nu este hidratat corespunzător, fluidul articulației este mai probabil să se înfunde cu acid uric și alte toxine care în mod normal ar fi curățate de suficient lichid în organism.

De asemenea, dacă sunteți deshidratată, deveniți letargică și sedentară, ceea ce înseamnă că nu sunteți stimulată să urinați.

Urinarea golește rinichii de toxine, care altfel vor rămâne acolo sau vor circula din nou în organism.

Mai mult, urina conține aproximativ 4% grăsimi, astfel încât poate contribui la reducerea greutății, stimulând în plus rezistența la gușă.

Evitați alcoolul

Dacă aveți un risc crescut de gută sau simțiți că ați dezvoltat deja această afecțiune, evitați excesul de alcool.

Alcoolul ajută organismul să rețină uree, ceea ce formează cristalele și pietrele la rinichi.

Vinul are un efect mai mic asupra reținerii ureei.

Purtați pantofi confortabili

Deoarece guta are legătură frecvent picioarele, specialiștii recomandă purtarea de pantofi comozi.

Prin menținerea normală a fluxului sanguin, puteți reduce șansele ca acidul uric să se înfunde în articulațiile picioarelor.

De asemenea, dacă suferiți deja de gută, pantofii strânși sau incomozi pot exacerba durerea și pot determina cristalele să se fragmenteze împotriva nervilor și a altor articulații.

5 investigații pe care este util să ți le efectuezi cel puțin o dată pe an

Aplicați gheață

Evitați tratamentele termice, care vor stimula fluxul sanguin și vor face rău pe termen lung, chiar dacă inițial ar putea fi bine.

Tratamentele cu gheață pot fi utilizate, dar nu ar trebui să fie puse direct în zona afectată. Înfășurați gheața într-un prosop și evitați contactul direct cu pielea.

Excesul de frig face dificilă tratarea afecțiunii, dar temperatura rece reduce inflamația și durerea.

Această dualitate este motivul pentru care tratamentul cu gheață este o soluție controversată pentru guta.

Remedii naturiste pentru gută

Bicarbonatul de sodiu

Este unul dintre acele soluții ce reduc nivelul acidului uric din organism și promovează eliminarea acestuia prin urinare.

Doza recomandată este de o jumătate de linguriță într-un pahar de apă, în timpul unor apariții de simptome de guta.

Puteți repeta până la de patru ori pe zi, dar nu consumați mai mult decât această cantitate.

Suc de lămâie

Dacă doriți să preveniți sau să reduceți semnele de gută în organism, atunci trebuie să păstrați țesuturile corporale puternice, iar organismul trebuie să fie alcalinizat corespunzător.

Sucul de lămâie este un neutralizator ideal pentru acidul uric și acționează ca un antioxidant, stimulând forța articulațiilor și a țesuturilor, făcându-le mai puțin sensibile la acumularea de acid uric.

Puteți amesteca sucul de lămâie cu bicarbonat de sodiu în apă pentru a mări efectele.

Toate tratamentele naturale pot beneficia de niveluri ridicate de vitamina C, dar sucul de lămâie, în special, vă poate ajuta să vă apărați împotriva artritei inflamatorii și gută.

Mere

Merele au un acid unic care nu se găsește în multe fructe numite acid malic.

El neutralizează în mod specific acidul uric și își reduce capacitatea de a se lega și de a se uni cu alte cristale.

Mâncarea unui măr în fiecare zi, sau consumul a 2-3 pahare de suc de mere în fiecare zi poate reduce serios șansele de a dezvolta gută.

Iei pastile când e cald afară? Ai mare grijă, căci îți poți face rău!

Cireșele

Studiile multiple au arătat că cireșele sunt o apărare foarte valoroasă împotriva atacurilor de gută recurente.

Consumul regulat de cireșe poate reduce inflamația gută cu 35%.

De asemenea, puteți bea suc de cireșe, deoarece extractul de cireșe este elementul benefic pentru gută și este inclus în aproape toate produsele și alimentele derivate din cireșe.

Cărbune activ

Studiile au arătat că acesta absoarbe acidul uric, făcându-l inofensiv în organism.

Folosit de două sau trei ori pe săptămână poate reduce foarte mult efectele gutei. Se poate folosi ca și compresă sau mască pe zona afectată.

Cărbunele activ va absorbi prin piele acidul uric direct în acele locații.

Pentru alte părți ale corpului, cum ar fi coatele și genunchii, este sugerată o pastă de cărbune făcută dintr-o jumătate de cană de pulbere de cărbune și apă.

Puteți să luați suplimente de cărbune pentru efecte benefice similare.

Banană

Se pare că fructele și vitaminele și mineralele naturale sunt unele dintre cele mai bune metode de reducere a gutei, iar bananele sunt încă un instrument puternic de apărare.

Nivelurile ridicate de potasiu din banane au un efect unic asupra acidului uric, returnează acidul uric înapoi în forma sa lichidă după ce a cristalizat.

Acest lucru poate descompune acumulările de cristale de acid uric în articulații și oase, eliminând astfel semnele de guta și ușurând durerea și disconfortul.

Remedii naturale pentru inimă. Sunt mai eficiente decât crezi

Ghimbirul

Rădăcina de ghimbir este adesea lăudată pentru proprietățile sale antiinflamatoare, iar ghimbirul are o multitudine de utilizări în prevenirea și tratamentul guta.

Puteți consuma mici bucăți de ghimbir în fiecare zi sau puteți face un ceai.

De asemenea, puteți face o pastă de ghimbir din rădăcină și o cantitate mică de apă care va fi aplicată pe zonele afectate.

Guta poate deveni destul de gravă și chiar poate duce la complicații. Trebuie să fie luată în serios, iar aceste tratamente simple de mai sus vor ajuta la menținerea în siguranță a articulațiilor.

Sfatul unui specialist este important și în ce privește tratarea gutei.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto