Părul de pe corp sau de cap

În zorii umanității, părul constituia probabil o bună apărare contra frigului, a ploilor, noroaielor și chiar a paraziților. Dar azi a devenit doar o podoabă, cu rol atractiv pentru sexul opus. Primul care va dispărea în câteva sute de ani va fi probabil părul de pe piept, în cazul bărbaților, și părul de pe picioare, în cazul ambelor sexe. Cum numărul bărbaților care își pierd podoaba capilară la vârste tinere a tot crescut, se pare că pe viitor partenerii noștri vor fi cam toți… chei.

Mușchii urechilor

În cazul câinilor sau al pisicilor care au nevoie să își rotească urechile după sunetele stridente pe care le aud în jurul lor, mușchii care antrenează pavilioanele auditive sunt foarte importanți. Dar oamenii nu au nevoie și nici nu își pot mișca urechile în diverse direcții. Este posibil ca, într-un viitor îndepărtat, pavilionul urechii să fie mult mai mic și cu o masă musculară redusă.

Măselele de minte

Deja sunt mulți oameni printre noi care nu mai au măsele de minte sau au numai una. Consumăm mâncare procesată, moale, ușor de ronțăit și de mestecat, astfel că un set de măsele în plus a devenit inutil.

Organe ale corpului uman care vor dispărea treptat

Mușchiul palmar lung

Se numără deja printre ale organe ale corpului uman care au început încet, încet să dispară, precum măselele de minte. Deja aproximativ 15% dintre noi nu mai avem acest mușchi, care leagă palma de restul brațului și apare evident când strângi pumnul pe partea interioară a mâinii.

Se pare că acest mușchi era util mai mult pentru cățărare, dar cum această activitate nu mai reprezintă un obicei cotidian pentru omul modern, mușchiul începe să se atrofieze.

Bărbații ar trebui să scape de sfârcuri

Bineînțeles că sunt inutile! La ce le-ai folosi bărbaților sfârcurile? Ele sunt doar niște reminescențe ale fătului care, în primele săptămâni de la concepție, este asexuat. Peste câteva sute de ani, mulți cercetători consideră că aceste organe vor dispărea la bărbați, deși nu știe care este mecanismul care ar putea provoca o asemenea schimbare.

Citește aici despre viața secretă a bebelușilor în burtica mamei!

Apendicele, considerat și el inutil

Printre organele corpului uman tot mai puțin necesare vieții moderne se numără și apendicele. Se presupune că acesta avea un rol important în digerarea celulozei. Dar azi, hrana noastră este tot mai procesată și mai ușor de digerat, chiar dacă nu e neapărat mai sănătoasă.

Degetele de la picioare

Ei bine, da! Fă un exercițiu de imaginație și încearcă să îți închipui labele picioarelor fără degete. Sau dotate doar cu degetul mare față de care încă depinde echilibrul nostru în mers. Dar cercetătorii au descoperit că centrul echilibrului tinde să se deplaseze tot mai mult către mijlocul tălpii, astfel că degetele mici sunt tot mai firave și mai inutile. În câteva mii de ani e posibil să nu mai apară decât sub forma unor rămășițe de mici dimensiuni.

sursa foto: Shutterstock