7 flori rezistente și ușor de întreținut

7 flori rezistente și ușor de întreținut

Vara alege flori colorate și vesele, pentru balcon sau pentru grădină, pe care le poți cultiva ușor în ghivece, fără să necesite îngrijiri minuțioase. Dacă nu ai prea mult timp la dispoziție, este suficient să le uzi din când în când și ele vor crește și vor înflori fără prea mari pretenții.

Verbena

Iubește soarele și este rezistentă la secetă, dar trebuie să o uzi cel puțin din două în două zile în perioadele caniculare. Florile ei pot avea nuanțe diverse, de la alb, roz, lila, roșu la portocaliu sau galben. Când florile se ofilesc, taie partea superioară a ramurilor și vor crește noi boboci.

Sporul casei

sporul casei

Originară din Africa, impatiens sau sporul casei este o mare iubitoare de căldură, dar și de umezeală. Ar fi bine să o uzi în fiecare zi, seara, câte puțin, să fie pământul în ghiveci umed tot timpul. În zilele toride, îi place să fie stropită pe frunze cu apă.

Mușcata

Rezistă și la căldură, și la secetă, dar nu trebuie să o neglijezi totuși să o uzi o dată la două sau trei zile. Înflorește abundent, dacă este pusă într-un ghiveci de lut, într-un loc însorit dimineața și umbros după amiaza.

Euforbia

Arbust decorativ cu flori roșii, deosebite, euphorbia este ușor de îngrijit, dacă ai un loc la soare în balcon și ai grijă să nu înghețe iarna. Trebuie doar să îl uzi periodic, dar să lași pământul să se usuce puțin între două udări.

Calibrachoa

calibrachoa

Este înrudită cu regina nopții, iar florile ei seamănă cu niște petunii mai mici. De altfel, mulți cultivatori i-au dat numele de împrumut 'petunia pitică'. Este perfectă pentru ghivecele suspendate sau pentru jardiniere și poate fi cultivată împreună cu petuniile sau cu verbena, într-o combinație de culori complementare. Calibrachoa iubește soarele, rezistă la lipsa apei câteva zile, dar are nevoie de un pământ nutritiv și bine drenat.

Begonia

Florile ei pot fi albe, roșii, roz sau corai, iar forma lor deosebită seamănă cu cea a trandafirilor. Ar fi bine să o ții într-un loc umbros, dar să aibă parte de multă lumină. Nu trebuie udată prea des, pentru că umezeala excesivă va duce la putrezirea rădăcinilor.

Lantana  

Florile mici și parfumate ale lantanei își schimbă culoarea pe măsură ce se maturizează. Ele sunt grupate în buchețele delicate și rezistă câteva zile la rând înainte de a se ofili. Trebuie udată moderat, iar la doi ani trebuie schimbat ghiveciul cu unul mai mare, deoarece lantana crește asemenea unui arbust.