7 alimente pe care nu ar trebui să le mai consumi. Ce variante sănătoase alegi

7 alimente pe care nu ar trebui să le mai consumi. Ce variante sănătoase alegi

Sunt alimente pe care nu ar trebui să le mai consumi și să alegi varianta lor sănătoasă. Poți face greșeli alimentare fără să realizezi, în timp ce consideri că mănânci sănătos.

Nu toate alimentele sunt create egale – chiar și cele sănătoase – și s-ar putea să nu obțineți cât mai multe vitamine și substanțe nutritive cât credeți.

De fapt, puteți încărca, din greșeală, corpul cu zahăr și sodiu în exces.

Experții din domeniul nutriției au identificat cele mai proaste alimente din fiecare categorie – legume, fructe, leguminoase, cereale, proteine, lactate și grăsimi.

7 alimente care pot cauza constipația. Trebuie să le consumi cu moderație

7 alimente pe care nu ar trebui să le mai consumi

1. Legumele la conservă

Conservele de legume sunt deseori desprinse din fibre și alte substanțe nutritive și sunt adesea pline de sodiu.

Dacă le consumați prea des veți avea o calitate scăzută a nutriției și veți avea mult zahăr, aditivi, sodiu sau arome, care diminuează nutriția și dăunează sănătății.

Variantele sănătoase sunt legumele proaspete sau congelate.

2. Fasolea, mazărea, lintea gătite, la conservă

Cele mai multe sortimente de astfel de conserve conțin zahăr, sodiu.

Citește bine etichetele înainte de a le cumpăra.

Cea mai bună variantă ar fi să ți le prepari singură, acasă. Nu este greu, doar ai nevoie de puțin timp pentru acest lucru.

3. Atenție la sucurile de fructe procesate

Mulți spun că sunt sucuri naturale, dar cel mai bine este să citești eticheta.

Unele conțin mult zahăr, îndulcitori artificiali, calorii goale, coloranți.

Varianta sănătoasă presupune prepararea sucurilor de fructe și legume acasă, la nevoie.

Alergiile alimentare la copii – ce ar trebui să știi despre ele

4. Fructele confiate sau la conservă

Și acestea ascund cantități importante de zahăr care se adaugă cantității de zahăr deja ingerate din alte produse consumate zilnic.

Citiți înainte etichetele și faceți un efort de a le prepara acasă.

Dacă nu puteți rezista fără ele nu este o problemă dacă le mai consumați ocazional.

5. Cereale nesănătoase – făina albă

Consumă cu moderație pâine albă, paste din făinuri albe, etc, căci au un index glicemic ridicat, ceea ce face ca zahărul să fie absorbit în sânge mai rapid.

Reorientează-te spre cereale integrale și produsele realizate din făina integrală.

6. Cerealele cu zahăr

Copiilor le place să mănânce cereale cu lapte, căci sunt dulci, au zahăr.

Un castron cu astfel de cereale, apreciate de multe persoane, au tot aceleași calorii precum o ciocolată.

Atenție la produsele bine marketate, colorate, gustoase, cu surprize sau fără în pungi.

Puteți folosi o cantitate mult mai mică din aceste cereale pe care să o combinați cu cele sănătoase. Dacă tot nu renunțați la ele.

7. Carnea procesată

Bine ar fi ca alimentele procesate să fie reduse cantitativ, pe cât posibil.

În această categorie intră crenwurstii, cârnații, hamburgerii, etc, bogați în sodiu, conservanți, grăsimi saturate.

Alegeri variante naturale din surse sigure sau preparați-le acasă. Vor fi cu mult mai gustoase și mai sănătoase.

Acestea sunt numai câteva dintre produsele la care trebuie să fiți atente atunci când le cumpărați.

Citiți întotdeauna etichetele produselor pe care le achiziționați, mai ales dacă sunt destinate copiilor.

Decât să-ți îmbolnăvești organismul pentru un moment de plăcere, mai bine aștepți până găsești varianta sănătoasă a produselor dorite.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto