Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 250 g făină
  • un ou
  • 150 g margarină
  • o linguriță sare
  • 3 linguri lapte rece
  • Pentru umplutură:

  • 350 g spanac
  • 4-5 roșii uscate, conservate în ulei
  • 200 g brânză
  • 3 ouă
  • 150 ml lapte
  • 100 ml smântână
  • sare
  • piper
  • 1. Pentru aluat, se pune făina într-un vas și se amestecă bine cu margarina rece, sarea, oul și laptele. Aluatul obținut se lasă 30 de
    minute la rece.
    2. Spanacul se fierbe 10 minute și apoi se taie mai mărunt.
    3. Roșiile se scurg bine și se taie mărunt, aluatul se întinde și se așază într-o formă de cuptor. Se găurește cu dinții unei
    furculițe.
    4. Se pune un strat de spanac peste aluat, se bat ouăle cu laptele și smântâna, se potrivește gustul de sare și piper și se
    toarnă peste spanac.
    5. Se așază brânza și roșiile și se lasă 30 de minute la cuptor.

    Citește mai multe rețete pe site-ul www.rețetepractice.ro