Acordă atenție pielii tale, indiferent de vârstă și vei reuși să încetinești procesul de îmbătrânire a tenului. Tot ce trebuie să faci este sa fii atentă la câteva reguli, pe care să le introduci în rutina zilnică de înfrumusețare.

Curățarea tenului este obligatorie

„Chiar dacă nu folosești machiaj, curățarea rămâne obligatorie! Poluarea, stresul, umiditatea și sebumul sunt printre factorii care afectează structura naturală a pielii. Prin curățarea intensă, cu produse speciale, în fiecare seară și dimineață, impuritățile sunt îndepărtate, iar tenul este pregătit pentru o noua zi”, spune Nicoleta Ion, Trainer Repêchage România.

Hidratarea pielii, în funcție de anotimp!

Nu folosi aceeași cremă hidratantă tot anul! Pielea se schimbă în fiecare anotimp și are nevoie diferite în funcție de anotimp. De exemplu, vara se folosesc produse cu o consistență mai ușoară, iar iarna cu o consistență mai grasă.

Protecția UV este importantă în orice sezon!

În sezonul rece, dar mai ales în sezonul cald, protecția UV este o necesitate. „Razele UVA accelerează îmbătrânirea pielii penetrând până în derm și rupând fibroblastii care sunt responsabili cu producția de colagen. Razele UVB provoacă arsuri la suprafața pielii și favorizează hiperpigmentarea. Tocmai de aceea este esențial să folosești o loțiune cu factor de protecție sau produse de machiaj cu SPF.”

Alege produsele în funcție de vârstă!

„La 25 de ani folosim o cremă ușor hidratantă, pe bază de apă, pe care nu o vom mai folosi și la 35 de ani, pentru că vor apărea carențele de vitamine. Pielea își schimbă nevoile o dată cu vârsta, iar dacă nu alegi produsele adecvate, te vei confrunta cu apariția primelor riduri”, adaugă specialistul.

Nu neglija alimentația și odihna!

Excesul de sare, carbohidrații și zahar îți vor deshidrata pielea, și vor favoriza apariția liniilor fine. Consumul de alcool, la rândul lui, poate favoriza deshidratarea pielii. Pentru a avea pielea fermă și luminoasă, fără riduri, trebuie să consumi cel puțin 2L de lichide pe zi. De asemenea, cele opt ore de somn sunt importante, pentru a preveni apariția pungilor de sub ochi și a ridurilor fine din această zon

Cum eviți îmbătrânirea tenului? Nu curăța fața cu săpun!

„În funcție de tipul de ten se schimbă și nevoile acestuia. Tocmai de aceea, nu este indicat să îți speli fața cu săpun. Săpunul are un ph alcalin, fiind transformat într-un produs deshidratant. Atunci când folosești săpunul, înlături stratul hidrolipic de la suprafața pielii, care formează o barieră împotriva radicalilor liberi. Din păcate, în felul acesta tenul tău se usucă, se subțiază și apar riduri din cauza deshidratării”, spune Nicoleta Ion.

Foto: 123rf

Citește și – Tunsori care te fac să arăți mai tânără