Îngerii, capabili să rămână invizibili în jurul nostru

În cele mai multe apariții ale îngerilor, aceste ființe fenomenale apar din senin și dispar înainte să clipești! Ele au capacitatea de a veni printre oameni nevăzute și de a se face văzute numai dacă este necesar. Dumnezeu trimite îngerii în situații extreme, spre exemplu, când vrea să pedepsească sau să salveze muritorii aflați în mare primejdie.

Ar putea fi o rasă distinctă din alt univers

Îngerii nu cunosc nicio limită pe pământ, nu se supun legilor fizicii. Ei străbat spațiul și timpul fără restricții. Sunt mai rapizi decât lumina și acest lucru ar putea explica de ce nu pot fi văzuți. Din ce în ce mai des se discută azi despre universurile paralele și există teorii care le susțin. Este adevărat că noi nu suntem capabili să le vedem pentru a verifica aceste teorii. Dar este posibil ca îngerii să existe ca o rasă de sine stătătoare într-un alt univers, poate paralel cu al nostru.

Îngerii există în Univers înaintea oamenilor

În Cartea lui Iov din Biblie, Dumnezeu explică oamenilor că îngerii au fost martorii nașterii pământului și a tuturor ființelor create de Dumnezeu. Ei s-au bucurat și au strălucit ca stelele dimineții. Ca atare, putem crede că sunt ființe dintr-o lume care exista cu mult înaintea noastră, că ne-au urmărit în tăcere de-a lungul istoriei noastre și continuă să rămână în umbră.

De ce există mai multe tipuri de îngeri?

Cu toate că s-au arătat foarte rar, mai ales în vremea veche, despre care scrie Vechiul Testament, când Dumnezeu punea bazele lumii noastre, este curios faptul că îngerii sunt de mai multe feluri. Nu îi știm prea bine și totuși știm că ei se împart în serafimi, cei care stăpânesc focul, heruvimi, cu aripi uriașe și chipuri minunate, îngeri, folosiți drept mesageri și arhangheli, care apar foarte rar și care ne lasă impresia că sunt un fel de lideri ai celorlalți. Nu știm de ce ne spune Biblia că există mai multe tipuri de îngeri, dar acest lucru arată că populația lor este mult mai numeroasă decât s-ar credea.

Au forme de comunicare superioare limbajului

Deși mesajele îngerilor vin adesea pe calea limbajului, pentru a fi înțelese de muritorii de rând, dar Apostolul Paul transmite prin cartea lui de învățături că îngerii au limba lor proprie, care nu poate fi înțeleasă de oameni. Nu de puține ori sunt menționate în Biblie episoade în care oamenii primesc imagini vizionare din partea îngerilor pentru a înțelege mai bine mesajul pe care îl primesc. Transmiterea imaginilor presupune automat o putere telepatică peste capacitatea omenească.

Îngerii pot proteja omenirea de orice calamitate

Este uimitor cum îngerii intervin în situații dramatice critice, în care poate ar fi murit mii de suflete și salvează muritorii luptând împotriva forțelor demonice. Astfel de episoade nu sunt doar în Biblie, ci și în alte povestiri și legende din culturi diferite, de la cele asiatice la vechea cultură elenă. Îngerii pot manipula fenomenele meteorologice, pot folosi arme de foc care sunt descrise ca niște lasere (spre exemplu, în episodul incendierii Sodomei și Gomorei) și pot folosi lumina ca mijloc de comunicare și transport.