6 lucruri pe care trebuie să le arunci din șifonier primăvara asta!

6 lucruri pe care trebuie să le arunci din șifonier primăvara asta!

Începe sezonul cald și este timpul să pui la păstrare garderoba groasă de iarnă. Dar este atât de greu să găsești rafturi libere în șifonier! Dacă vrei să îți organizezi cât mai bine dulapul, noi îți sugerăm ce lucruri ar trebui să elimini din garderobă pentru a câștiga mai mult spațiu de depozitare.

  1. Hainele îngălbenite și pătate

Oricât de des le-ai spăla, hainele deschise la culoare, mai ales cele albe, capătă în timp pete gălbui la subraț sau la guler. Nu le mai păstra, dacă nu reușești să le mai scoți petele dificile. Este timpul să renunți la ele, oricât de mult ți-au plăcut cândva. Aruncă tricourile sau cămășile vechi și faci loc în dulap pentru altele noi.

2. Lenjeria intimă deteriorată

Dresurile, sutienele sau maieurile uzate, cu dantela destrămată sau îngălbenite de timp, nu merită să mai fie păstrate. Ele au viață scurtă, cu atât mai mult cu cât sunt mai delicate. După ce și-au servit scopul, de obicei după un sezon sau două, este timpul să scapi de ele. Și vei avea un motiv în plus să ieși la cumpărături și să îți alegi seturi noi de lenjerie.

3. Puloverele uzate

Până și cele mai bune pulovere din lână sau din cașmir ajung și ele la o 'vârstă' venerabilă, prea uzate ca să mai fie purtate în public. Puloverele care se tocesc la subraț sau care se scămoșează prea mult pentru a mai putea fi curățate, pot ajunge în lada de gunoi.

4. Pantalonii care nu te avantajează

Blugii sau pantalonii demodați sau care nu te mai avantajează și care nu mai pot fi ajustați pot fi eliminați din șifonier fără regrete. Dacă nu îți mai place să îi porți anul acesta, nu îți vor sta mai bine la anul! Păstrează doar ceea ce îți vine bine și renunță la blugii uzați sau prea largi.

5. Poșeta pe care nu ai mai purtat-o de ani de zile

Oricât de frumoase au fost la vremea lor, poșetele îmbătrânesc, se demodează, capătă riduri sau își pierd forma inițială. De aceea, nici nu se recomandă să îți cumperi mai multe într-un singur an. Iar, dacă ai prin dulap poșete pe care nu le-ai mai purtat de multă vreme, cu siguranță nu le vei purta nici vara aceasta. Aruncă-le și câștigi spațiu pentru hainele și gențile noi.

6. Pantofii incomozi

Pantofii cu tocuri prea înalte, pantofii prea strâmți sau, din contră, prea largi sunt o tortură pentru picioarele tale. Nu te mai chinui să îi porți, mai ales că, dacă i-ai cumpărat de câțiva ani, s-au și demodat. Este timpul să faci o schimbare și să te înoiești cu o pereche de pantofi comozi și ușori, în care să te simți excelent.

sursa foto: Shutterstock.com