5 utilizări neașteptate ale detergentului de vase

5 utilizări neașteptate ale detergentului de vase

Spală vase, lustruiește geamuri, curăță pete de grăsime… detergentul lichid din bucătărie este o adevărată comoară în casă. Dar mai are câteva întrebuințări la care nu te așteptai. Descoperă la ce te mai poate ajuta!

Alungă puricii

Dacă ai câine, poți avea oricând surpriza neplăcută ca animalul tău de companie să atragă puricii de la alte animale. În loc să dai banii pe soluții scumpe să scapi de paraziți, încearcă mai întâi detergentul lichid de vase cu parfum de lămâie. Spală-ți câinele cu acest detergent, folosind o cantitate moderată, și va omorî toți puricii.

Terapie cu gheață

Dacă ai nevoie de o compresă rece, care să atenueze usturimile sau mâncărimile de piele, toarnă câteva degete de detergent lichid într-o pungă care se poate sigila și pune-o la congelator. Detergentul lichid nu îngheață complet ca apa, dar se răcește ca un gel și rămâne suficient de maleabil pentru a pune punga în orice zonă a corpului.

Omoară musculițele de oțet

Dacă bucătăria ta este invadată de musculițe enervante, care se așază pe fructe, pe legume sau pe orice produs dulce, pune detergent de vase cu parfum de fructe într-o farfurioară și așteaptă. În câteva ore, musculițele vor fi atrase de parfumul dulce și vor muri de la detergent.

Dezaburește oglinzile

Pune o picătură de detergent lichid de vase pe o lavetă din microfibră și lustruiește foarte bine oglinda, până când nu se mai văd urme de detergent pe ea. Nu trebuie să folosești apă, pentru că scopul nu este acela de a spăla oglinda, ci de a o acoperi cu un strat foarte fin de detergent care împiedică aburul să persiste. Astfel că oglinda din baie nu se va mai aburi prea ușor când vei face duș.

Omoară ierburile

Combină detergent de vase, sare și oțet într-un recipient cu pulverizator și stropește ierburile crescute anapoda prin curte și pe lângă pereții casei. După câteva utilizări, vei vedea că buruienile se usucă și nu vor crește iar, decât după o vreme îndelungată.

sursa foto: 123rf.com