5 trucuri pentru ca rujul să reziste mai mult timp pe buze

5 trucuri pentru ca rujul să reziste mai mult timp pe buze

Îți dorești ca rujul să reziste mai mult timp pe buze? În afară de calitatea rujului, e important ce faci până ajungi să-l aplici. Îngrijirea corectă a buzelor îți asigură o durată mai mare a rujului. De asemenea, nu trebuie să neglijezi alte trucuri pe care ți le prezentăm în continuare.

Exfoliază buzele!

Exfoliază buzele o dată sau de două ori pe săptămână! Fă-ți un exfoliant natural acasă, combinând zahăr brun cu miere sau ulei de măsline. Aplică-l pe buze, masează ușor și lasă-l câteva minute să acționeze. Vei observa că buzele vor deveni catifelate și nu vor avea tendința să se mai usuce atât de des.

Aplică balsam de buze și lasă-l să acționeze!

Înainte cu câteva minute de aplicarea  rujului, folosește un balsam de buze hidratant. Lasă-l să acționeze, iar după câteva minute îndepărtează surplusul cu un șerveâel fin. Abia apoi e timpul să aplici rujul.

Citește și – 10 pași să aplici produsele de machiaj în ordinea corectă

Pudrează buzele!

După ce aplici prima tușă de ruj, pune un șervețel foarte fin pe buze, aplică o pudră fină, apoi îndepărtează șervețelul și aplică din nou ruj.

Creionul de buze

Dacă vrei ca buzele să fie conturate perfect, folosește un creion de buze. Atenție – nu depăși conturul buzelor, deoarece riști ca acestea să nu aibă un aspect natural! Alege-l în aceeași nuanță cu rujul, pentru ca acesta să reziste mai mult timp.

Folosește pensula de buze!

Este un truc neglijat de multe femei. După ce vei aplica o singdată rujul cu pensula, vei vedea diferența. Pe lângă faptul că îl poți întinde mult mai bine într-un strat perfect omogen, vei observa și că durează mai mult pe buze.

Foto: 123rf

Citește și – Tendințe în machiaj: ce nuanțe de ruj se poartă în toamna 2017