5 trucuri pentru ca hainele tale să reziste mai mult timp:

  1. Citește cu atenție eticheta

Una dintre marile greșeli pe care le poți face atunci când îți cureți hainele este să nu citești sau să nu ții cont de ceea ce scrie pe etichetă. Înainte de a le pune la spălat, sortează-le și în funcție de indicațiile de pe etichetă, unde poți descoperi dacă articolul vestimentar se comportă bine în apă cald sau dacă trebuie spălat doar în apă mai rece. De asemenea, dacă pe etichetă apare informația că trebuie spălat doar de mână, vei vedea că poți folosi un ciclu mai ușor al mașinii de spălat pentru nu fi nevoită să pierzi vremea în baie, spălând de mână fiecare obiect vestimentar.

  1. Nu aglomera mașina de spălat

Pentru că am adus discuția despre aceasta, este important de știut că nu trebuie să fie niciodată plină până la refuz. Deși poate părea cea mai simplă cale să speli mai multe haine în același timp, în realitate nu va face altceva decât să afecteze țesătura, iar procesul de spălare va fi ineficient. Dacă familia este numeroasă, poți apela la o mașină de spălat rufe mai voluminoasă și mai eficientă pentru nevoile tale și ale celor din familie. Astfel, nici nu vei pierde mult timp, iar hainele vor fi protejate și curățate pentru a rezista mai mult timp la calitatea la care le-ai cumpărat.

  1. Închide toate fermoarele

De câte ori nu ți s-a întâmplat să te grăbești și să arunci la spălat hainele cu fermoarele deschise și cu nasturii lăsați liberi? Este o mare eroare care te poate costa pierderea altor haine la care ții. Și asta pentru că în timpul procesului de spălare există riscul ca fermoarul să agațe țesătura altor haine și s-o rupă.

  1. Un truc pentru hainele delicate

Atunci când vorbim despre hăinuțele celui mic sau lenjeria intimă trebuie să ții cont de faptul că sunt haine delicate pe care trebuie să le protejezi mai bine. Poți folosi săculeți speciali în care să le pui înainte de a le băga în mașina de spălat. Astfel, nu vor sta în contact cu alte haine.

  1. Sortează cu atenție hainele

Este una dintre cele mai mari și comune greșeli. De cele mai multe ori nu este vorba despre o greșeală, ci mai degrabă despre o simplă scăpare, dar se întâmplă și deseori produce pagube care nu mai pot fi reparate. Vorbim, așa cum ți-ai dat seama, despre sortarea greșită a hainelor. Ia-le cu atenție la mână și ai grijă ca printre hainele albe să nu se strecoare o pată de culoare care ar putea să distrugă tot.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: VGstockstudio

(P) Material realizat impreuna cu Arctic