Totuși, nu doar interpretările de excepție ale personajelor pe care le-au jucat le-au adus în lumina reflectoarelor, ci și outfiturile purtate în filmele considerate astăzi unele dintre cele mai bine realizate. Rochii simple sau cu alură regală, purtate într-o scurtă secvență sau într-un cadru de lungă durată, câteva outfituri din filmele de succes au făcut istorie și astăzi e greu să ne-o imaginăm, de exemplu, pe Marilyn Monroe în „Șapte ani de căsnicie“ într-o altă rochie decât cea albă. Vă prezentăm câteva dintre actrițele care au purtat ținute vestimentare emblematice pentru istoria cinematografiei.

1. Kate Winslet în „Titanic“

Rose DeWitt Bukater, personajul interpretat de Kate Winslet în celebrul film „Titanic“, a îmbrăcat mai multe rochii create de designerul Deborah L. Scott, însă cea purtată în momentul primei întâlniri cu Jack Dawson (jucat de Leonardo DiCaprio) este cea care a făcut istorie. În 2012, rochia, pentru realizarea căreia Deborah L. Scott a lucrat 1.000 de ore, a fost vândută pentru 330.0000 de dolari la o licitație la Hollywood.

2. Marilyn Monroe în „Șapte ani de căsnicie“

Este fără îndoială unul dintre cele mai recognoscibile outfituri din întreaga lume. Rochia purtată de Marilyn Monroe într-una dintre cele mai reprezentative scene din istoria cinematografiei a fost vândută, la o licitație din 2011, pentru 4,6 milioane de dolari. Sunt mai bine de 60 de ani de când Marilyn Monroe, îmbrăcată într-o rochie albă și vaporoasă, filma, lângă o gură de aerisire a metroului din New York, celebra scena din filmul „Șapte ani de căsnicie“. Pentru acest moment au fost trase 14 duble în fața unui public de peste 1.000 de oameni, iar imaginile imortalizate în acea zi au făcut înconjurul lumii. Rochia purtată de Monroe este și acum emblematică pentru Hollywood.

3. Emma Stone în „La La Land“

Câștigător a șase premii Oscar, filmul „La La Land“ s-a bucurat de un adevărat succes. Scris și regizat de Damien Chazelle, lungmetrajul spune povestea unei actrițe (Emma Stone) și a unui muzician (Ryan Gosling) care se chinuie să obțină afirmarea pe plan profesional. Pe lângă coloana sonoră de excepție și jocul actoricesc impecabil, filmul s-a remarcat și prin outfiturile care au dat un strop de culoare poveștii. Rochia galbenă purtată de Emma Stone în scena în care cântă și dansează pentru prima dată cu Ryan Gosling (care, de altfel, se regăsește și pe afișul filmului) a fost creată de Mary Zophres. Designerul s-a inspirat de o rochie galbenă purtată anterior de Emma Stone și a creat această ținută vestimentară cu gândul de a i se potrivi unei actrițe aspirante, care nu are o situație financiară prea bună.

4. Audrey Hepburn în „Mic dejun la Tiffany“

În filmul clasic „Mic dejun la Tiffany“, Audrey Hepburn, care o interpretează pe Holly Golightly, a câștigat statutul de fashion icon, purtând cea mai celebră rochie neagră din toate timpurile. Creație a designerului Hubert de Givenchy, rochia a fost vândută la o licitație Christie’s din 2006 pentru suma de 923.187 de dolari. Eleganța cu care Audrey Hepburn a purtat acest outfit le-a inspirat pe femeile din întreaga lume să adopte stilul ei vestimentar.

5. Julia Roberts în „Pretty Woman”

În acest film, Vivian Ward, personajul interpretat de Julia Roberts, trece printr-un uimitoare transformare de stil, dar rochia care a rămas în istorie este cea care a validat statului ei de „doamnă“ în înalta societate. Rochia roșie cu care merge la Operă alături de Edward Lewis (personaj interpretat de Richard Gere) a fost creată de designerul Marilyn Vance și echipa sa. După apariția filmului, în 1990, rochia a reprezentat un punct de inspirație pentru mai mulți creatori de modă, printre care și Christian Dior.

 

Ție ce outfituri din filmele celebre ți-au rămas întipărite în minte?

 

Sursă foto: Giannis Papanikos/ Shutterstock

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu Answear