Ghimbirul are efecte antivomitive, antispastice, antifungice, antiinflamatoare, antiseptice, antibacteriene, antivirale și antitusive. În ghimbir, este cuprinsă o adevărată ”farmacie”: conține vitaminele A, C, E și complexul B, magneziu, fosfor, potasiu, siliciu, sodiu, zinc, calciu și betacaroten. Într-un cuvânt, poate gface minuni pentru sănătatea ta.

Îmbunătățește digestia cu ghimbir

Proprietățile carminative ale ghimbirului pot fi folosite pentru a calma durerile de stomac. Ajută, de asemenea, la relaxarea mușchilor din pereții gastrointestinali. De aceea, previne balonarea. Mai este indicat și pentru a trata colicile sau diareea infecțioasă. Pentru a îmbunătății digestia, mănâncă o bucată cât unghia de ghimbir după orice masă copioasă.

Previne răceala și gripa

Ghimbirul stimulează sistemul imunitar. Este folosit și ca tratament pentru răceală și gripă, dar poate foarte bine să le prevină. Pentru că provoacă transpirația, poate fi de folos și atunci când ai o febră ușoară. Dacă te-ai îmbolnăvit deja, consumă-l de câteva ori pe zi. Ajută corpul să scape de toxine în mod natural, ceea ce grăbește procesul de vindecare în infecții. Dacă nu-ți place să-l consumi, poți face inhalații. Prepară un ceai din pudră de ghimbir (o linguriță) sau proaspăt ras (două lingurițe) la două căni cu apă. Stai deasupra vasului cu ceai fierbinte, acoperită cu un prosop deasupra capului și inhalează aburul.

Reduce inflamațiile în artrită

Ghimbirul este un puternic antiinflamator. De aceea, poate trata durerea în gută, artrită reumatoidă și osteoartrită. Aplică pastă încălzită de ghimbir amestecat cu turmeric (câte o lingură de praf din fiecare, amestecată cu apă caldă) pe locul afectat de două ori pe zi. Include ghimbirul și în alimentația zilnică. Mai poți adăuga picături de ulei esențial de ghimbir în apa de baie pentru a calma durerile musculare și articulare.

Ghimbirul poate preveni cancerul

Un studiu al Universității din Michigan arată că pudra de ghimbir omoară celulele cancerigene. Și alte studii dovedesc utilitatea ghimbirului în cancer de colon, ovarian, de plămâni, de sân, de piele, prostrată și pancreatic.

Calmează durerile

Ghimbirul este un veritabil antinevralgic și poate fi folosit pentru a reduce durerile menstruale, migrenele și durerile de cap. Femeile care au această problemă pot folosi pudra de ghimbir sau capsule de ghimbir.

Citește și:

Reumatismul se tratează

Remedii homeopate împotriva simptomelor de gripă

Kombu, motivul pentru care japonezii nu fac cancer

Sursa foto: 123rf.com