Dacă doriți să vă întemeiați o familie, trebuie să vă verificați în primul rând nivelul de progesteron.

Un nivel scăzut de progesteron poate fi foarte periculos pentru femei în ceea ce privește sănătatea reproducerii, printre alte motive.

Este important să înțelegem cauzele și posibilele căi de atac.

Nivelul scăzut de progesteron se poate datora multor motive.

Unele dintre acestea includ menopauza, stresul excesiv, problemele ovariene și avortul anterior, printre altele.

Polenul de albine și 4 beneficii pentru fertilitate

5 moduri de a crește nivelul scăzut de progesteron la femei

Există numeroase modalități de tratare a progesteronului scăzut, atât naturale cât și de altă natură, cum ar fi modificările dietetice, suplimentele din plante, terapia hormonală și remedii de actualitate.

Cura de slăbire

Puteți adăuga alimente care vor crește nivelurile de progesteron sau le vor menține echilibrate cu estrogen, printre care și.

Consumați carne roșie, lapte de soia și pui, printre altele.

Mai mult, consumul de alimente și produse alimentare cu zinc, cum ar fi crustacee, este necesar pentru a menține nivelurile adecvate de progesteron.

Suplimente pe bază de plante

Unele plante medicinale sunt cunoscute ca fiind fitoestrogeni în natură, inclusiv cohosh negru, maca și fructe de pădure, care pot fi consumate în formă de ceai, precum și în capsule sau tablete.

De asemenea, creșteți aportul de vitamine B și C, care sunt esențiale pentru menținerea nivelurilor de progesteron.

Care sunt cauzele și simptomele pentru sarcina falsă. Ce teste se fac

Terapia cu hormoni

Mai multă terapie hormonală formală de la medic poate fi necesară dacă nivelurile de progesteron sunt periculos scăzute sau dacă încercați în mod specific să rămâneți gravidă.

Hormoni bioidentici

Când organismul încetează să producă în mod natural hormoni, medicii prescriu medicamente care sunt făcute pentru a regla hormonii pe care organismul i-ar produce altfel.

Sunt uneori cunoscute sub numele de hormoni bioidentici.

Ei bine, înlocuirea hormonală implică de obicei unele riscuri. Astfel, este recomandat să vă adresați medicului pentru a vă îndruma înainte de a începe cu această linie de tratament.

Un studiu de cercetare privind terapia hormonală bioidentică a arătat că o terapie hormonală combinată care conține estrogen conjugat de ecvină și acetat de medroxiprogesteron a dat naștere unor riscuri pentru sănătate.

Asta în comparație cu estrogenul conjugat cu ecvină în monoterapie sau cu placebo.

Acest lucru a determinat femeile să ia tratamente hormonale alternative cunoscute sub formă de formulări bioidentice complexe, deoarece le consideră a fi o alternativă mai sigură.

Deficiența de progesteron duce la infertilitate

Stresul

Pe măsură ce corpul eliberează cortizol în loc de progesteron de fiecare dată când este stresat, ar fi recomandat să nu stresați atât de mult.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto