5 ingrediente naturale pentru îngrijirea scalpului

5 ingrediente naturale pentru îngrijirea scalpului

Îngrijirea scalpului începe întotdeauna cu identificarea problemelor apărute și apoi cu găsirea soluțiilor specifice. Dacă scalpul tău este afectat de sebum, sau ai mătreață, senzație de prurit, iritații sau descuamări ale scalpului, nu ignora aceste probleme! În momentul în care ai scalpul sănătos și curat, vei avea și părul strălucitor și mătăsos.

Din ce cauze poate fi afectat scalpul?

Folosirea abuzivă a produselor de styling, schimbările de temperatură, utilizarea prelungită a uscătoarelor de păr și a instrumentelor de coafat. Tot la acest capitol, poți adăuga sensibilitatea crescută la sulfiții duri din șampoane sau utilizarea unor produse de îngrijire nepotrivite.

Citește și – Cum păstrezi culoarea părului vopsit mai mult timp

Folosește aceste ingrediente naturale pentru îngrijirea scalpului!

Dacă vrei un scalp curat, îți recomandăm să mizezi pe aceste cinci ingrediente naturale. Asemenea tenului, și scalpul poate obține beneficii vizibile și de lungă durată dacă introduci în rutina ta de îngrijire câteva ingrediente naturale care au proprietăți de calmare, împrospătare și curățare. Alege produse care conțin aceste ingrediente sau folosește-le în măști și tratamente cosmetice pe care le poți face acasă.

  1. Gălbenelele – conțin uleiuri eterice și carotenoide și refac celulele deteriorate.
  2. Mentolul – proprietăți antiseptice și de calmare, fiind folosit ca și ingredient de bază în loțiuni tonice cu efect revitalizant.
  3. Cafeina – este un alcaloid și stimulent pentru sistemul nervos central care prelungește ciclul de creștere a părului și, prin urmare, este folosită pentru a combate pierderea părului.
  4. Camforul este o substanță naturală cunoscută pentru proprietățile antipruriginoase.
  5. Ulei de Jojoba – este un produs tradițional de îngrijire pentru piele și păr, care este cunoscut pentru proprietățile calmante și de hidratare. Este, de asemenea, utilizat și pentru tratarea rănilor.

De asemenea, poți aplica o loțiune tonică revitalizantă, care stimulează circulația la nivelul scalpului și îl împrospătează instant.  Un astfel de produs stimulează și creșterea sănătoasă a părului, care va avea un aspect mai bogat și mai voluminos.

Vezi cateva tratamente naturale pentru cresterea parului!

Foto: 123rf

Citește și – 5 lucruri de care să ții cont când folosești șamponul uscat