Rafturile magazinelor sunt pline de cosmetice inutile. Dacă le analizezi îndeaproape, probabil că numai 30% dintre ele sunt eficiente și merită să le folosești. Dar iată câteva produse pe care în niciun caz nu ar trebui să le mai cumperi.

Gomajul pentru buze și ten

Cremele acestea ușor abrazive se laudă că îți curăță straturile de celule moarte și îți lasă pielea mai fină și buzele mai netede. Multe dintre ele chiar au acest efect, dar este mult mai indicat să îți faci singură un gomaj simplu, din ingrediente naturale, decât să folosești tot felul de cosmetice care ți-ar putea irita pielea. Mierea, iaurtul, mălaiul și cafeaua reprezintă ingredientele de bază pentru un gomaj natural, la care mai poți adăuga pulpă de fructe precum smochine sau zmeură, ideale pentru semințele lor mici care ajută la exfoliere.

Serumul pentru vârfurile deteriorate

Există câteva uleiuri speciale pentru păr care se laudă că îl repară până la vârfuri. Este practic imposibil! Firele de păr reprezintă un lanț de celule moarte. Nicio soluție miraculoasă nu le mai poate reda suplețea și strălucirea, dacă au fost deteriorate. Singura soluție este… foarfeca!

Cremele anticelulită sunt și ele cosmetice inutile

Depozitele dure de grăsime, formate sub straturile inferioare de piele, nu pot fi eliminate cu niște creme care acționează la suprafață. Celulita se formează în primul rând din cauza sedentarismului și a hidratării insuficiente. Bea multă apă, fă mișcare, renunță la alimentele prea grase și prea dulci, fă sport sau gimnastică și vei vedea că celulita se topește de la o lună la alta.

BB, CC, DD sunt același lucru

Fiecare producător susține că cele trei creme fac minuni pentru ten și trebuie să le folosești pe toate ca să acoperi petele de pe ten, să uniformizezi culoarea și să fie protejat de soare. Este suficient să folosești o bază de machiaj bună și un fond de ten potrivit cu nuanța ta și vei arăta excepțional!

Șamponul 2 în 1

Când a apărut, a făcut revoluție și toate femeile îl doreau! Dar iată ce spun stiliștii: șamponul are rolul să degreseze și este bine să îl aplici doar la rădăcina firului de păr. Balsamul are substanțe grase, care dau luciu firelor de păr și trebuie aplicat la distanță de rădăcină. Cele două nu trebuie folosite împreună, pentru că se anulează efectul șamponului și părul tău se va îngrășa mult mai repede. Șamponul cu balsam este unul dintre cosmeticele inutile, care nu îți aduce niciun beneficiu.

sursa foto: 123rf.com