5 cele mai mari greșeli pe care le faci când vrei sa revii la o alimentație echilibrată:

  1. Mănânci prea puțin

Mai ales atunci când vrei să slăbești, să mănânci mai puțin decât o făceai până în prezent poate fi primul tău reflex. Iar până la un punct acest lucru pare să aibă și sens. În esență, kilogramele în plus și grăsimea de pe corp se pun atunci când se afli în surplus caloric, adică mănânci zilnic mai multe calorii decât corpul tău poate să ardă. să mănânci mult prea puțin poate fi însă la fel de periculos cu alimentația în exces, pentru că va supune organismul tău unui proces greu de gestionat. Odată ce îl vei priva de mâncare, acesta va începe să consume în primul rând din masa musculară, nu din grăsime, așa cum ai crede. Și asta pentru că masa musculară este mai ofertantă pentru organism decât celulele de grăsime. Cum echilibrul este cuvântul cheie în clipa în care vrei să slăbești, este important să știi de câte calorii ai nevoie zilnic, pentru a fi pe deficit caloric de 100 sau 200 de calorii și care este cantitatea de calorii, grăsimi, proteine și carbohidrați din dreptul fiecărui aliment consumat. Dacă știi aceste informații, singurul lucru de care mai ai nevoie este un cântar de bucătărie, care te va ajuta să îți calculezi mai ușor caloriile zilnice, în funcție de gramajul produselor folosite.

  1. Nu mănânci deloc seara

Rămânem tot în aria în care mănânci prea puțin, însă prin eliminarea mesei de seară. Nu este recomandat să mănânci cu puțin timp înainte să te pui la culcare din simplul motiv ca s-ar putea să ai un somn agitat provocat de procesul de digestie. În rest, seara poți să mănânci mai ușor, o salată și o friptură de carne albă la grătar sau pește. De asemenea, dacă nu ai probleme cu lactatele, seara, înainte de culcare, poți să mănânci brânză slabă de vaci.

  1. Faci schimbări bruște de alimentație

Nicio dietă sau schimbare de alimentație nu trebuie să înceapă cu schimbări dramatice peste noapte. În primul rând pentru că nu ești obișnuită cu aceste lucruri, iar din clipa în care schimbările sunt prea mari pentru tine, există riscul sa te întorci imediat la alimentația mai puțin sănătoasă din trecut. În al doilea rând, organismul tău are nevoie de o perioadă de adaptare, motiv pentru care nu trebuie să elimini alimentele cu totul din alimentație, ci să le înlocuiești gradual cu variante mai sănătoase ale lor.

  1. Nu diversifici meniul zilnic

Pui cu broccoli poate fi mereu o alegere pentru un prânz sau chiar o cină excelentă. Problema apare atunci când mănânci asta în fiecare zi. În ciuda faptului că sunt sănătoase, vei începe să-ți privezi organismul de acele vitamine și minerale importante care se regăsesc în alte produse alimentare. Diversifică în fiecare zi pentru a putea beneficia de toți macronutrienții, vitaminele și mineralele de care corpul tău are nevoie.

  1. Sari dintr-un regim alimentar în altul

Tocmai ai început un regim alimentar, dar peste o săptămână auzi de la o prietenă că un alt regim este și mai bun. Ce faci în acel moment? Schimbi regimul și încerci ceea ce ai auzit. Riscul cel mare este să te dai complet peste cap, iar rezultatele să fie cu mult sub așteptări. Constanța este cea mai importantă și este singura care îți va garanta schimbări durabile.

Nu visa la schimbări radicale peste noapte, pentru că nu sunt deloc sănătoase. Când vei slăbi rapid, există riscul să pui imediat la loc ceea ce ai dat jos, odată ce vei reveni la obiceiurile vechi.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: nd3000

(P) Articol realizat impreuna cu elefant.ro